Az iszlám kultúra térhódítására figyelmeztet a Liga aktivistája

Souad Sbai szerint Marokkóban nem maradna büntetlenül az, ami Olaszországban igen.

2022. 01. 18. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztónak tartja a Milánóban szilveszteréjjel történt szexuális zaklatásokat és azok ideológiai, vallási indíttatását Souad Sbai, a muzulmán nők jogi aktivistája, a jobboldali kormánypárti Liga integrációért felelős osztályának vezetője. 

– Olaszország a politikai korrektség nevében mentegeti a migránsokat, ennek azonban egyre súlyosabb következményei lesznek

– véli az arab származású, Marokkóban született politikus. Lapunk is beszámolt arról, hogy Milánóban szilveszteréjjel bevándorló fiatalok a nyílt utcán, az ünneplő tömegben nőket vettek körül, fogdosták, molesztálták, zaklatták, bántalmazták őket. A különböző esetekről videófelvételek is készültek. Csak a járókelők beavatkozása mentette meg az áldozatokat az események még súlyosabb kimenetelétől. Souad Sbai szerint úgy tűnik, a csoportot alkotó mintegy ötven migráns nem helyben improvizálta a támadást, pontos forgatókönyv alapján dolgoztak, hiszen több nőt is ugyanolyan módszerrel vettek körbe.

– A „taharrush dzsama” jól ismert az arab kultúrában. A legbelső gyűrű körbeveszi a lányokat, a második kör kiabálásokkal, hangos nevetésekkel és szórakozással eltereli a járókelők figyelmét

– figyelmeztetett Souad Sbai, aki szerint Olaszország helytelenül teszi, hogy szemet huny az események felett, hiszen ami történik, az nem más, mint az iszlám kultúra térhódítása. – A szélsőséges iszlám erőszakos megnyilvánulása ez, mely elsősorban a nőket, pontosabban a keresztény nőket veszi célba. Olaszország jobban tenné, ha felébredne, erőszakos területhódítás zajlik! – hívta fel a figyelmet több olasz sajtóorgánum hasábján az arab származású aktivista. 

Kifejtette: korábban a mecsetek jelentették a radikalizálódás színhelyeit, ma már a világhálón érik el a fiatalokat a szélsőséges iszlám prédikátorai, akik prédikációikkal sem a származási, sem a befogadó ország identitását nem kívánják erősíteni a fiatalokban.

A fenti eseményekre ugyanis nem látni példát Marokkóban vagy Tunéziában, ott nagyon szigorúan elszigetelik és büntetik az elkövetőket.

– Olaszországban azonban mindenki azt tesz, amit akar, nincsenek pontos büntetések, a bűnözők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy úgyis lesz majd valaki, aki felmenti őket azzal a szlogennel, hogy „az olaszok sem különbek”. Buta dolog azzal mentegetőzni, hogy az iszákos kábítószer-kereskedőknek semmi közük a vallási szélsőségekhez. A párizsi terrortámadás elkövetői is külvárosi suhancok voltak, akik egyszer csak félredobták a sörösüveget és a füves cigit, és Kalasnyikovot ragadtak – hangoztatta aggályait Souad Sbai.

Hangsúlyozta: sokatmondó, hogy Giuseppe Sala milánói főpolgármester tizenegy nappal az események után nyilvánított együttérzést az agressziót elszenvedő lányoknak. – Mindenki attól retteg, nehogy valaki rasszistának bélyegezze, amiért elítélő véleményt fogalmaz meg a bevándorló elkövetőkkel szemben. Itt lenne az ideje, hogy az ország megszabaduljon a politikai korrektség láncaitól, és nevén nevezze a bűnelkövetőket, akkor is, ha azok észak-afrikaiak, muzulmánok, katolikusok vagy buddhisták – fogalmazott a Liga embere, hangsúlyozva, hogy nemcsak az európai, hanem a kontinensen élő arab származású nők is a szélsőséges iszlám áldozatai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.