Lapozó: Egy svéd leszbikus ifjúsági szervezet szegregált LMBTQ-találkozóhelyeket szeretne létrehozni a kistelepülésekre

Elutasítják az áfa csökkentését a belgiumi energiaszolgáltatók · Húszmillió adag koronavírus elleni vakcinát tesz félre a spanyol kormány.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 01. 27. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasítják az áfa csökkentését a belgiumi energiaszolgáltatók

A Febeg, a belgiumi energiaszolgáltatók szövetsége kategorikusan elutasítja a belga kormány javaslatát, amely szerint az energiaszolgáltatók február elsejével csökkentsék a háztartások számára szállított földgáz és villamos energia árába épített áfát. A belga vezetés a jelenlegi 21 százalékos forgalmi adót hat százalékra csökkentené, hogy a rekordszinteket elért energiaárak ellenére a fogyasztók ki tudják fizetni a számlákat, és se a családok, se a szolgáltatók ne kerüljenek anyagi csődbe.

A Febeg azonban technikailag és adminisztratív szempontból is kivitelezhetetlennek nevezte a kormányzati ötletet, és az átálláshoz javasolt február elsejei határidőt április elejére – azaz a fűtési szezon végére – tolná ki. A szövetség szerint ugyanis éppen ennyi időre van szüksége a teljes apparátusnak az átálláshoz, például ahhoz, hogy az új áfakulcs kommunikációját, a webes felületeket, a szerződéseket, a számlázást át tudják állítani. A Febeg szerint az új áfakulcs miatt átalakítandó belső procedúrák többszöri tesztelésére is szükség lenne. A szövetség szerint ugyanis az ezek nélkül bevezetett áfacsökkentés káoszhoz vezetne, figyelmeztette a belga kormányt a döntés véglegesítése előtt a szervezet vezetője, Marc Van den Bosch. 

Forrás: lalibre.be

Húszmillió adag koronavírus elleni vakcinát tesz félre a spanyol kormány

Az egészségügyi minisztérium azért döntött a biztonsági intézkedést mellett, mert tart az új vírustörzsek felbukkanásától. A beszerzés már megtörtént, ezután írták ki a pályázatot a több millió adag mRNS-alapú oltóanyag fogadási, tárolási, csomagolási és elosztási szolgáltatásaira. Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek biztosítani tudják a hűtési feltételeket a Pfizer és a Moderna ellenszereinek. Bár az omikron variáció az eddigieknél gyengébbnek bizonyult és a jövőbeli mutációk kapcsán is hasonlóra számítanak, a kormány mégis a biztonságot tartja a legfőbb szempontnak. Spanyolország közben továbbra is több millió vakcina érkezésére vár. Az egészségügyi tárca jelentése szerint több mint ötvenmillió adag érkezik a Pfizertől és több mint 25 millió adag van függőben a Modernától. A spanyol kormány ezek jelentős részét eladományozná, de a nehéz tárolási feltételek megnehezítik a folyamatot. Az AstraZenecától érkező nyolcmillió adagtól kétoldalú átruházási, illetve eladási megállapodások útján próbálnak megszabadulni. Azt pedig, hogy mi lesz a sorsa annak a tízmillió Janssen-oltóanyagnak, amelyek nem bizonyultak olyan hatékonynak, mint várták, nem tudni. Emellett a kormány félmillió vakcinát rendelt a Sanofitól és több mint kétmilliót vár a Novavaxból is.

Forrás: vozpopuli.com

Egy svéd leszbikus ifjúsági szervezet szegregált LMBTQ-találkozóhelyeket szeretne létrehozni a kistelepülésekre

A Lesbisk Makt (leszbikus erő) nevű szervezet szerint Svédország ritkán lakott területein magányosnak érzik magukat az LMBTQ tinédzserek és fiatalok, nehezen tudnak önmaguk lenni és kapcsolódni más, hasonló személyekhez, derült ki a szervezet kutatásából. Ezen fiatalok kevésbé vesznek részt a meglévő szabadidős lehetőségekben, ifjúsági programokban és sokan teljesen egyedül érzik magukat, mert nem ismernek más homoszexuális vagy nem bináris és/vagy transznemű személyt a környező falvakban és tanyákon. A tömörülés szerint olyan találkozási helyekre lenne szükség, ahol szabadidős tevékenységet végezhetnek az LMBTQ fiatalok, és ahol biztonságban érezhetik magukat, mondta el a szervezet vezetője. 

Forrás: svt.se

Borítókép: Az LMBTQ-közösséget jelképező szivárványos zászló (Fotó: EPA/Estela Silva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.