Lapozó: Norvégia nem szervez sífutó-világbajnokságot, ha a nemzetközi szervezet engedélyezi az oroszok részvételét

Egy muzulmán férfi arcon köpött egy katolikus papot · Agyonlövik a bolti fosztogatókat Ukrajnában · Milánó nem fogadja a neves orosz karmestert a Putyin-barát nézőpontja miatt.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 03. 01. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy muzulmán férfi arcon köpött egy katolikus papot

Néhány hete ellepték a bordeaux-i Szent Mihály-templom előtti teret a muzulmán kereskedők és utcai árusok, ezért a vasárnapi szentmisét tartó pap elhatározta, hogy minden szertartás után kimegy közéjük, és megáldja a templom előtt összesereglett tömeget.

A tömeg megáldásáról videót készítő katolikus hívő a felvétel elején elmondja, hogy a pap gesztusa azt mutatja, hogy a város utolsó keresztényei még tartják magukat az iszlám invázióval szemben. A felvételen az látható, ahogy a pap körbejár az árusok és vásárlóik által elárasztott téren és szentelt vizet hint rájuk, a tömegből pedig kilép egy muzulmán férfi, arcon köpi a papot, majd továbbáll. A háttérből gúnyos kacaj hallatszik, a pap ugyan megdöbben, de nyugodtan továbblép, áldást oszt és szentelt vizet hint a tömegre. 

Forrás: valeursactuelles.com, twitter.com, twitter.com

Ukrajnában agyonlövik a bolti fosztogatókat

Két ukrán település polgármestere is bejelentette, hogy az ukrán rendfenntartó erők engedélyt kaptak a bolti fosztogatók azonnali agyonlövésére. A polgármesterek azzal indokolják a rendeletet, hogy a katonai konfliktus kitörése óta ugrásszerűen megnőtt a fosztogatások száma az elnéptelenedett ukrán vidékeken.

„Mindenkit figyelmeztetek: az ukrán rendőrség, a nemzeti gárda és a területvédelmi egységek tagjai mind megkapták az engedélyt arra, hogy letartóztatás helyett a helyszínen automatikusan agyonlőjék a fosztogatókat. A mi városunkban nem lesz fosztogatás” – jelentette be vasárnap Szergej Szukhomlin, a nyugat-ukrajnai nagyváros, Zsitomir vezetője.

Hétfőn Pavel Kuzmenko, Akhtirka település polgármestere is csatlakozott a kezdeményezéshez: „A fosztogatások következménye a helyszíni agyonlövetés lesz”– jelentette be Facebook-videójában, majd hozzáfűzte, hogy Akhtirka városában az árak emelését is fosztogatásnak fogja tekinteni, hogy elvegye a kereskedők kedvét a nyerészkedéstől. 

Forrás: rt.com

Milánó nem fogadja a neves orosz karmestert a Putyin-barát nézőpontja miatt

Bezárultak a milánói operaház, a Scala kapui az orosz származású Valeri Gergiev karmester előtt. Milánó főpolgármestere, Giuseppe Sala bejelentette: a március 5-ére kitűzött Pikk dáma darab megrendezésében nem vehet részt az orosz karmester. A kulturális intézmény és a városvezetés közös döntése az orosz zenész kizárására, miután Gergiev nem volt hajlandó eltávolodni korábbi Putyin-barát nézőpontjától és nem ítélte el az ukránok ellen elkövetett fegyveres támadást sem. A napokban Gergievet több neves színpadról is száműzték a Putyinnal való rokonszenve miatt: nem léphet fel a jövőben a Carnegie Hall, a New York-i koncert komplexumban a Bécsi Filharmonikus Zenekarral, amelyből Denis Matsuev zongoraművészt is kizárták, hasonlóan Putyin iránti szimpátiája miatt. 

Forrás: milanotoday.it

Norvégia nem szervez sífutó-világbajnokságot, ha a nemzetközi szervezet engedi az oroszok részvételét

A norvég sífutószövetség hétfőn világossá tette, hogy nem engedi sem az orosz, sem a fehérorosz versenyzők indulását a nemzetközi versenyeiken. A szövetség elnöke, Erik Röste a Nemzetközi Síszövetséggel (FIS) is közölte határozatukat, akik válaszukban az írták, nem zárják ki az orosz és a fehérorosz síelőket, engedélyezik a részvételüket a nemzetközi bajnokságokon. Hozzátették, az orosz versenyzők már úton vannak Norvégia felé a csütörtökön kezdődő sífutó-világbajnokságra. A világverseny helyi szervezői – csatlakozva a norvég sífutószövetség határozatához – úgy döntöttek, hogy ha nem zárják ki az orosz versenyzőket, akkor törlik a drammeni kupát. Ezt a szervezőbizottság elnöke, Kristin Ørmen Johnsen közölte a norvég közmédiával. 

Forrás: DRK

Borítókép: Norvég győzelem U23-ban. (Fotó: Twitter/FIS Cross-Country)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.