Légiriadót rendeltek el Kijevben, végül lefújták

A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy a lehető leggyorsabban menjenek óvóhelyre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 09. 7:28
PUTYIN, Vlagyimir
Irpiny, 2022. március 7. Ukrán rendõr segít egy gyereknek, miközben menekülnek a Kijev közelében lévõ Irpinybõl 2022. március 7-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Emilio Morenatti Fotó: Emilio Morenatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légiriadót rendeltek el szerda reggel Kijevben és környékén, a hatóságok felszólították a lakosokat, hogy a lehető leggyorsabban menjenek óvóhelyre – jelentette az AP hírügynökség.

Kijevi régió, légiriadó! Rakétatámadás várható! Mindenki az óvóhelyekre!

– írta Telegram-oldalán Olekszij Kuleba, Kijev régió kormányzója.

A TASZSZ hírügynökség idézett kedden egy magas rangú orosz tisztségviselőt, aki azt mondta: az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost.

Frissítés:

A riasztást nem sokkal később lefújták − számolt be az AP hírügynökség. Hozzátették, gyakoriak, bár időben rendszertelenek a légiriadók az ukrán városokban az orosz támadás óta. 

Céljuk a lakosság éberségének fenntartása.

Kijev magját az utóbbi napokban nem érte támadás, csak a peremkerületekbe csapódtak tüzérségi lövedékek.

Borítókép: Illusztráció/Ukrán rendőr segít egy gyereknek, miközben menekülnek a Kijev közelében lévő Irpinyből 2022. március 7-én (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.