időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Kijárási tilalmat rendeltek el Kárpátalján az ortodox húsvétvasárnap éjszakájára

Forrás: MTI
2022.04.23. 14:54 2022.04.23. 15:50
Kijárási tilalmat rendeltek el Kárpátalján az ortodox húsvétvasárnap éjszakájára

Kijárási tilalom lesz érvényben Kárpátalján az ortodox húsvét első napjára virradó éjszaka, kijevi idő szerint szombat 23 órától vasárnap 5 óráig.

A kijárási tilalmat a Kárpátalja Megyei Védelmi Tanács rendelte el a szombaton tartott rendkívüli ülését követően, amelyen a járási katonai közigazgatások, illetve a régió vallási szervezeteinek vezetői is részt vettek jelentette be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője.

Az ukrán hírszerzés információi szerint az orosz erők Ukrajna-szerte rengeteg áldozattal járó provokációkat és rakétatámadásokat terveznek húsvét éjszakáján, beleértve a templomokat is. 

Az ellenség célja az, hogy pánikot keltsen és destabilizálja a helyzetet

fogalmazott a kormányzó.

Viktor Mikita elmondta, emiatt a hagyományos ételszentelést Ukrajna minden régiójában április 24-én 5 órától tartják. Kérnek mindenkit, hogy a kijárási tilalom után menjen templomba tette hozzá.

Kárpátalján a háború kitörése óta első ízben hirdettek éjszakai kijárási tilalmat. A légiriadók az utóbbi hetekben szinte mindennaposakká váltak, azonban a Magyarországon kívül a Lengyelországgal, Szlovákiával és Romániával határos Kárpátalját mindeddig nem érte légicsapás.

Borítókép: Az udvaron főz egy férfi az orosz tüzérségi támadásban megrongálódott háza előtt Irpinyben 2022. április 21-én. (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)

Háború Ukrajnában

Közvetlen életveszély miatt költöztetik át az ukrán határ menti orosz lakosságot

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.