Cinikus javaslatok a felelős brit minisztertől a megélhetési válság kezelésére

George Eustice azt javasolta a megélhetési gondokkal küzdő családoknak, hogy válasszák az üzletek saját márkás termékeit.

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022. 05. 04. 14:23
EUSTICE, George
London, 2020. október 20. George Eustice brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter kabinetülésre megy a londoni Downing Streeten 2020. október 20-án. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Eustice brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési miniszter a SkyNewsnak adott interjújában azt javasolta a súlyos megélhetési gondokkal küzdő brit családoknak, hogy számos honfitársuk példáját követve, bevásárláskor ők is válasszák a hipermarketek saját márkás és filléres termékeit a nagynevű, prémium minőségű és árú márkák helyett.Eustice szerint azok a brit polgárok, akik már maguktól is ezt az utat választották, egész jól kijönnek a jövedelmükből még ebben a szűkös időszakban is, amikor a szigetország élelmiszeriparát is elérték a megnövekedett energiaárak következményei.

A miniszter kifejtette, hogy a brit hipermarketláncok konkurenciaharca miatt egyes élelmiszerek, például a tészták és tartós élelmiszerek (konzervek) nagyon olcsón beszerezhetők. A gond a friss termékeknél, a csirke- és szárnyashúsoknál kezdődik, amelyek megvásárlása igazi kihívás a vékony kötélen táncoló kispénzű családoknak,közölte az élelmezést is felügyelő miniszter.

Egy 77 éves nyugdíjas asszonynak, Elsie-nek – akinek a története egy nappal korábban járta be a brit sajtót, mert az idős nő az egész napját buszon utazva tölti, ugyanis otthona fűtését már nem tudja finanszírozni – Eustice azt javasolta, hogy Elsie kérjen segítséget a helyi önkormányzattól. Egy nappal korábban Boris Johnson pedig mindössze annyit reagált az idős asszony történtére, hogy saját vállát megveregetve közölte, milyen jó, hogy már korábban bevezette az  ingyenes egynapos bérletet az időseknek.Pat McFadden, az árnyékkabinet tagja bírálta Eustice cinikus hozzáállását a problémához: Itt lenne az ideje, hogy a kormány valódi segítséget nyújtson a bajba jutott embereknek ahelyett, hogy a tagjai olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek csak arra világítanak rá, fogalmuk sincs az emberek pénzügyi gondjairól.

Wendy Chamberlain parlamenti képviselő, a skót Liberális Demokrata párt alelnöke és a munkaügyi és nyugdíjkérdések szóvivője szerint: Ezek a megnyilvánulások és lekezelő megjegyzések George Eustice részéről csak azt bizonyítják, hogy a miniszter egy párhuzamos univerzumban él.

Források: Theguardian.com, Dailymail.co.uk

Borítókép: George Eustice brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.