időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Hanyatlik a német közbiztonság: az utcai lövöldözés összes gyanúsítottja szabadlábon van

Forrás: V4NA
2022.05.09. 15:50 2022.05.09. 16:08
Hanyatlik a német közbiztonság: az utcai lövöldözés összes gyanúsítottja szabadlábon van

A bevándorlók és a motorosok közötti leszámolás során négyen megsebesültek. A rendőrség legalább 15 embert gyanúsít, akik ugyanakkor azóta is szabadlábon vannak – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Egy motorosokból és egy bevándorlókból álló banda közötti vita fajult utcai lövöldözésbe a németországi Duisburg belvárosában. Az összecsapás során legalább 19 lövést adtak le, és többen megsérültek. Egy járókelő videóra vette az eseményeket és megosztotta a közösségi oldalon.

A rendőrség legalább 15 embert gyanúsít az ügyben. „Az elkövetők nem érezhetik magukat biztonságban. A bűncselekményekkel kapcsolatban határozottan és a jogállamiság minden eszközével fellépünk” – mondta Christina Wehner, Duisburg főügyésze. Kiderült azonban, hogy a lövöldözés óta minden gyanúsított szabadlábon van. Stephan Brandner, az Alternatíva Németországért (AfD) párt szóvivőhelyettese szerint a bevándorló családok által dominált szervezett bűnözés kihasználhatja a nehéz németországi gazdasági helyzetet. Hozzátette, hogy

A vadnyugat tegnap este ismét megmutatta brutális oldalát, amikor Duisburgban egy lövöldözésben mintegy száz férfi fordult egymás ellen a klánok miliőjéből. Lövések dördültek, és legalább négy klántag súlyosan megsérült. A rendőrség és a katasztrófavédelem csak a szokásos gyanúsítottak után takaríthatott és végezhetett kárelhárítást. A bűnözők a klánt az állam fölé helyezik, és megvetik Németországot. Ezt újra és újra megmutatják az olyan lövöldözésekkel, mint a duisburgi

 – fogalmazott Brandner, majd Nancy Faeser szövetségi belügyminisztert bírálta amiatt, mert napjainkban is előfordulhatnak ilyen erőszakos atrocitások. A Ruhr-vidéken egyébként is már évek óta problémát jelent a klánbűnözés.

 

De nem csak a bandaháborúk kezelésében gyengélkedik a szövetségi belügyminisztérium. A V4NA is beszámolt a napokban arról, hogy több nagyvárosban erőszakoskodtak a baloldali szélsőségesek. A legsúlyosabb atrocitás Erfurtban történt, ahol a maszkos támadók berontottak egy ruhaboltba, majd a földre tepertek egy nőt és gumibottal ütni kezdték a fejét, végül paprika spray-vel lefújták az arcát. Az áldozat egy édesanya, aki öt éve dolgozik az üzletben. Elmesélte, hogy a kék maszkot viselő támadók farmernadrágot kerestek. Az utolsó emléke az volt, hogy megmutatta nekik a nadrágokat, a következő, amire emlékszik pedig az volt, hogy gumibottal ütik.

A földön feküdtem, nagyon hangosan kiabáltam segítségért, azt hittem, hogy az ajtó nyitva van, és a járókelők meghallják, de senki sem jött

 – mesélte a nő, aki azt is elmondta, hogy végig arra gondolt, hogy a gyereke érdekében túl kell élnie a támadást.

A hatóság szerint összehangolt akcióról lehet szó, mert az erfurtival szinte azonos időben más városokban is hasonló támadásól számoltak be az áldozatok. Bár a rendőrség nyomozást indított az ügyben, eddig egyetlen elkövetőt sem sikerült elfogni. Érdekes egybeesés, hogy Nancy Faeser belügyminiszter mielőtt elfogadta volna a tárca vezetését, egy vendégcikket írt az Antifasiszták Szövetségének (VVN–BdA) magazinjában. Az ügy azért is különösen érdekes, mert

a belügyminiszter többek között az alkotmány védelméért felel, miközben az alkotmány ellenségeinek tekintett csoport folyóiratában publikált.

Az Antifasiszták Szövetségét a Bajor Alkotmányvédelmi Hivatal a legnagyobb baloldali szélsőséges befolyású szervezetnek minősítette. Az Antifa gyakran az erőszakos tüntetéstől sem riad vissza, az utcai összecsapásokra eleve felszerelkezve érkeznek. Vannak, akik gázspray-t, késeket, láncokat tartanak maguknál, és használják is ezeket a veszélyes eszközöket. Az erőszak tehát a szemükben engedélyezett, ha számukra elfogadhatatlan ideológiát hirdető csoportok tagjai ellen lépnek fel. Világszerte több erőszakos tüntetésen megjelentek az elmúlt években, rendőröket, békés tüntetőket vagy éppen újságírókat támadnak meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.