Jill Biden után a kanadai miniszterelnök is váratlanul Ukrajnába látogatott

Justin Trudeau irpinyi látogatása mellett a U2 rockzenekar meglepetéskoncertet tartott egy kijevi metróállomáson.

Magyar Nemzet
Forrás: AP, The Daily Telegraph2022. 05. 08. 18:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az ukrajnai Irpiny városába látogatott vasárnap − számolt be az AP hírügynökség. Trudeau a város polgármesterével, Olekszandr Markusinnal találkozott a háború első szakaszában kiemelt fontosságú Irpinyben. A kanadai miniszterelnöki hivatal közlése szerint a kormányfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is egyeztetett, megerősítette partnerét Kanada Ukrajna felé irányuló megingathatatlan támogatásáról. 

Trudeau látogatásának híre éppen azután érkezett, hogy Jill Biden amerikai first lady is előre be nem jelentett látogatást tett Ukrajnában. Biden Zelenszkij feleségével, Olena Zelenszkával találkozott vasárnap.

Ha még nem lenne elég a váratlan ukrajnai vizitekből, a világhírű U2 rockzenekar meglepetéskoncertet tartott egy kijevi metroállomáson.

Ukrajna népe nem csak saját szabadságáért harcol, minden szabadság szerető emberért küzdenek

− mondta közönségének a karitatív tevékenységéről és gyakori politikai szerepvállalásáról híres Bono, a zenekar frontembere. 

 A zenekar Twitter-bejegyzésében beszámolt róla, hogy Volodimir Zelenszkij hívta meg őket Kijevbe, hogy szolidaritásukat fejezzék ki egy koncerttel. A meglepetésfellépésről videó is készült: 

Borítókép: Justin Trudeau kanadai kormányfő (középen) az ukrajnai Irpinyben (Fotó: AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.