Nógrádi György: Scholz bejelentette, hogy nem fogják felvállalni a harmadik világháborút

A szakértő szerint az összes európai vezető, aki ellátogatott Kijevbe, arra szólította fel az ukránokat, hogy tegyenek a korrupció ellen.

Forrás: Mandiner2022. 06. 18. 8:18
null
Donyecki terület, 2022. június 6. Ukrán katonák M777 ágyúval lövik az orosz erõket a kelet-ukrajnai Donyecki területen 2022. június 6-án. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrádi György a Hír TV-ben elemezte az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos legfontosabb történéseket – olvasható a Mandiner cikkében.

A műsor elején a biztonságpolitikai szakértő kitért az európai uniós vezetők ukrajnai látogatására. Nógrádi elmondta, hogy általában a német televíziókból, és hírportálokról tájékozódik, ahol Olaf Scholz bejelentette, hogy támogatják Ukrajnát, azonbana Nyugat nem fogja Ukrajnáért felvállalni a harmadik világháborút. 

SCHOLZ, Olaf
Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A szakértő az uniós tagjelölti státussal kapcsolatban leszögezte, hogy ez pusztán egy szimbolikus lépés. Ha megnézem Ukrajna valós teljesítményét, a gazdaság mélyponton van. Az összes európai vezető aki volt Kijevben, elmondta, hogy lépjenek fel a korrupció ellen, mert a korrupció eléri Fekete-Afrika szintjét.Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a nyugati szankciós politika nem vált be, ugyanis a rubel  árfolyama soha nem látott magasságokba emelkedett.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Ukrán katonák M777 ágyúval lövik az orosz erőket a kelet-ukrajnai Donyecki területen (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.