Orbán Viktor a CDI elnökével tárgyalt Madridban

Egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni.

Forrás: MTI2022. 06. 29. 10:14
SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
Madrid, 2022. június 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Andres Pastrana, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítõ CDI elnöke (b2) a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete elõtt folytatott tárgyalásukon Madridban 2022. június 29-én. A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) is, egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt, szerda reggel tárgyalást folytatott Andres Pastranával, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnökével Madridban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni.

Orbán Viktor a NATO-csúcs kapcsán kifejtette: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba, hiszen ez egy orosz–ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Andres Pastrana, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnöke a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt folytatott tárgyalásukon Madridban 2022. június 29-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.