Robbanások rázták meg Kijevet

Vitalij Klicsko polgármester szerint a főváros központi kerületében történtek a robbanások.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 26. 9:49
null
UKRAINE-CRISIS/KYIV-STRIKE Fotó: VALENTYN OGIRENKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében − közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson. A robbanások okáról és az áldozatokról egyelőre nincs információ.

Mentőcsapatok indultak a helyszínre. Részletesebb információk később

− írta Klicsko. Hozzátette: lakókat mentenek ki két épületből.

A Sevcsenkivszkij történelmi negyed, Kijev egyik központi városrésze, ahol egyetemek, éttermek és művészeti galériák találhatók. A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.

Ihor Klimenko, az ukrán rendőrség vezetője az állami televízióban arról számolt be, hogy legalább öt ember megsebesült a robbanások következtében.

Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.

 

Borítókép: Füst száll fel egy lakóépületből, melyet találat ért Kijevben (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.