időjárás 29°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

A kiskorúak titkos abortuszát népszerűsítette a Fehér Ház

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség
2022.07.03. 13:12 2022.07.03. 14:50
A kiskorúak titkos abortuszát népszerűsítette a Fehér Ház

A Fehér Ház a hivatalos Instagram-fiókján egy olyan oldalt népszerűsített, amelyen a 15 évnél fiatalabbakat segítik, hogy a szüleik tudta nélkül végeztessenek abortuszt.

A Fehér Ház a hivatalos Instagram-oldalán népszerűsített egy olyan weboldalt, amely 15 év alatti lányokat biztat abortuszra a szüleik tudta és beleegyezése nélkül  – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Június 25-én, egy nappal azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet, aminek értelmében ismét az Egyesült Államok tagállamai dönthetnek majd az abortusz szabályozásáról, a Fehér Ház egy online egészségügyi és humánszolgáltatási oldalt, az AbortionFinder.org-ot hirdette az Instagramon. Ez az oldal egy olyan hálózat, amely összekapcsolja az abortusz mellett döntő nőket az abortuszt végző helyi intézményekkel, és tájékoztatást nyújt az abortusz törvényességéről az adott államban.

Az emberek a honlapon abortuszklinikákat kereshetnek a tartózkodási helyük és életkoruk alapján, beleértve a 15 éves vagy annál fiatalabbakat is.Az AbortionFinder.org azonban tartalmaz egy linket is az If/When/How Judicial Bypass (JB) nevű segélyvonalhoz, amelynek célja, hogy segítsen a kiskorúaknak a szüleik vagy gyámjaik megkerülésével abortuszt elvégeztetni, hívja fel rá a figyelmet a The Federalist hírportál. Ez lehetővé teszi a 14–16 évesek számára a terhesség megszakítását, és a családjuk tudta nélkül tegyék ki magukat az ezzel járó komoly lelki és testi traumának.A legfelsőbb bíróság döntése után az egészségügyi és emberi szolgáltatásokkal foglalkozó tárca azonnal beélesített egy honlapot ReproductiveRights.gov néven, amelynek kifejezett célja, hogy pontos és naprakész információkat nyújtson a reproduktív egészségügyi ellátáshoz, az erőforrásokhoz való hozzáférésről és azok fedezetéről.

Az oldalnak már önmagában is félrevezető az elnevezése, mivel az abortusz nem egészségügyi ellátás a hivatalos álláspont szerint. Az oldal továbbá kizárólag az abortuszhoz kapcsolódó szolgáltatásokat népszerűsítette. A weboldal az AbortionFinder.org-ra is hivatkozott, vagyis ebben az esetben is a szülői beleegyezés megkerülését népszerűsítette a kiskorúak abortuszhoz való hozzáférése során.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.