Gratulált Putyin az orosz csapatoknak Luhanszk elfoglalásához

Az orosz elnök közölte, a katonáknak kijár a pihenés, a többi egységnek folytatnia kell a harcokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 04. 17:05
null
Liszicsanszk, 2022. július 3. A luhanszki régió katonai adminisztrációja által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Donyec-medencei Liszicsanszkban 2022. július 3-án. Ukrán hivatalos források szerint az orosz hadsereg megvetette a lábát Liszicsanszk városában. MTI/AP/Luhanszki régió katonai adminisztrációja Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn védelmi miniszterével találkozva gratulált az orosz csapatoknak a kelet-ukrajnai Luhanszk régiójának „felszabadításához”. Putyin és Szergej Sojgu hétfői találkozóját a televízióban is közvetítették.

Az elnök kijelentette, hogy a luhanszki térségben harcoló katonáknak kijár a pihenés, a többi katonai egységnek változatlanul folytatnia kell a harcokat.

A szakadár – de csak Oroszország által elismert – Luhanszki Népköztársaság hadvezetése már a hétvégén jelezte, hogy sikerült elfoglalniuk a kulcsfontosságú Liszicsanszk városát. Sojgu vasárnap értesítette Putyint a szakadár terület sikeres „felszabadításáról”, és nem sokkal később a kijevi vezérkar is közölte, hogy az orosz támadások ellen védekező ukrán csapatok hosszas küzdelem után kivonultak Liszicsanszkból.

Borítókép: A pusztítás nyomai a Donyec-medencei Liszicsanszkban 2022. július 3-án (Fotó: MTI/AP/Luhanszki régió katonai adminisztrációja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.