Alapjogokért Központ: A béke előmozdítása helyett újra Magyarország elítélésén fáradozott az Európai Parlament

Miközben az európai lakosság az elhibázott brüsszeli szankciók által kiváltott élelmiszer- és energiaválsággal küzd.

Forrás: ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT2022. 09. 15. 18:14
ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT _ SOROS HÁLÓZAT
ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT _ SOROS HÁLÓZAT Forrás: ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ahogy az előre borítékolható volt, csütörtök délután megszavazta az Európai Parlament a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett jelentést, mely mondvacsinált okokból követeli, hogy Magyarországot fosszák meg a neki járó uniós forrásoktól.

Hiába dúl háború az Európai Unió határának közvetlen szomszédságában, hiába a válság az energiapiacon, hiába kényszerül sok európai ország áram- és gázkorlátozásra, az Európai Parlament a megoldás és a béke elősegítése helyett továbbra is a probléma forrása maradt. Miközben az európai lakosság az elhibázott brüsszeli szankciók által kiváltott élelmiszer- és energiaválságtól küzd, a baloldali többségű Európai Parlament 433 igen, 123 nem szavazattal és 28 tartózkodás mellett megszavazta a Sargentini 2.0 jelentést, és döntött Magyarország elmarasztalása mellett” – olvasható az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

Hozzátették:

„Az igennel szavazók között – ahogy már megszokhattuk – a külföldi támogatásokat élvező baloldali magyar EP-képviselők is felbukkannak, nevezetesen Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor és Molnár Csaba. A többi háborúpárti brüsszeli bajtársukkal karöltve azt próbálják elérni, hogy az energiaválság közepén Magyarországtól és a magyar emberektől továbbra is visszatartsák az uniós pénzeket. A baloldali képviselők és a jelentés részrehajlását jól példázza, hogy Gwendoline képviselő asszony »felkészítésében« hazai Soros-szervezetek vettek részt, úgymint a Helsinki Bizottság, a Human Rights Watch, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, a Transparency International és az Open Society Foundation. Ezzel tulajdonképpen a Soros-hálózat ítéltette el Magyarországot az Európai Parlamentben. Soros György célja, hogy megfossza a magyarokat a nekik járó forrásoktól.”

Kifejtették: tartalmát tekintve a jelentés a már az unalomig ismételt magyarellenes vádakat tartalmazza, miszerint Magyarország súlyosan és rendszeresen megsérti az európai értékeket. A baloldali ideológiával átitatott jelentés nem meglepő módon nélkülöz mindennemű szakmai megalapozottságot, hiszen olyan kijelentéseket tesznek benne, miszerint Magyarország többé nem tekinthető teljes mértékben demokráciának. Az álláspontjuk szerint az ország a választásos önkényuralom hibrid rezsimjévé vált, amihez az Európai Unió is hozzájárult a határozott uniós fellépés hiányával. A brüsszeliták irigysége megkérdőjelezhetetlen, hiszen hiába küldtek ide több száz választási megfigyelőt, akkor is zökkenőmentesen zajlott le április 3-án az országgyűlési választás, ahol a kormánypártok olyan mértékű támogatásban részesült, melyet a liberális pártok képviselői el sem tudnak képzelni.

A jelentés nem titkolt célja az Európai Bizottság nyomás alá helyezése és zsarolása, hogy még véletlenül se egyezzen ki Magyarországgal és hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet.

„Akármennyire is próbálkozik az Európai Parlament hatalmat verbuválni maga köré, szerencsére semmiféle jogi kötőereje és relevanciája nincs a jelentés megszavazásának. Mi, magyarok nem engedünk a nyomásnak, és nem hagyjuk, hogy egy újabb ideológiai hadjárat álljon az uniós pénzek kifizetése és magyar családok megvédése közé” – olvasható az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

Borítókép forrása: Alapjogokért Központ

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.