Orosz kémek törték fel Liz Truss telefonját – szigorúan titkos adatokat is megkaparinthattak

A telefon olyan súlyosan kompromittálódott, hogy az eszközt most egy biztonságos kormányzati helyen található, zárt széfben tárolják.

Forrás: Mandiner2022. 10. 30. 9:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint az orosz elnöknek dolgozó ügynökök törték fel Liz Truss volt brit miniszterelnök magántelefonját – adta hírül a The Mail. A portál szerint az ügynökök megszerezték a legfontosabb nemzetközi szövetségesekkel folytatott tárgyalások szigorúan titkos részleteit, valamint Liz Truss magánüzeneteit is megkaparintották – amikor a politikus a külügyminisztériumot vezette – olvasható a Mandiner cikkében.

A lap úgy tudja, hogy Boris Johnson és Simon Case kabinetminiszter is tudott erről, azonban egyikőjük sem tájékoztatta a nyilvánosságot. Egy forrás szerint

a telefon olyan súlyosan kompromittálódott, hogy az eszközt most egy biztonságos kormányzati helyen található, zárt széfben tárolják.

A The Mail tudni véli, hogy a visszahallgatott üzenetek rendkívül kényes megbeszéléseket is tartalmaztak magas rangú nemzetközi külügyminiszterekkel az ukrajnai háborúról – ezekbe a fegyverszállításokról szóló részletes megbeszélések is beletartoztak. A brit kormány szóvivője szombat délután a laphoz eljuttatott nyilatkozatában nem kívánta kommentálni az értesüléseket. Egy, az incidensről tudomással bíró forrás azonban azt mondta:

Teljes volt a zűrzavar a politikai elit körében.

Nem áll jól a hírszerző szolgálatok szénája, ha a külügyminiszter telefonját simán feltörik a feltételezhetően Vlagyimir Putyinnak dolgozó ügynökök.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Liz Truss (Fotó: MTI/EPA/Stuart Brock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.