Átadták a Cirkovce–Pince villamosenergia-távvezetéket

Orbán Viktor: A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése.

Forrás: MTI2022. 12. 02. 17:24
GOLOB, Robert; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Szlovéniában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkovce–Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén. A kormányfő hangsúlyozta: 

korábban az egykori jugoszláv területen élő népek és a magyarok el voltak vágva egymástól. Emiatt a magyarok minden kapcsolatot kelet–nyugat összefüggésben építettek ki, legyen szó gázról, olajról, villanyról.

Ez a szétválasztottság Jugoszlávia megszűnése után is megmaradt, és Magyarország egyetlen szomszédja Szlovénia volt, amellyel sem a gáz-, sem az olaj-, sem pedig a villamosenergia-rendszer nem volt eddig összekötve – tette hozzá Orbán Viktor.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (balra) és Robert Golob szlovén miniszterelnök az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce–Pince magasfeszültségű távvezeték átadóünnepségén 2022. december 2-án (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.