időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Átadták a Cirkovce–Pince villamosenergia-távvezetéket

Forrás: MTI
2022.12.02. 17:24 2022.12.03. 00:41
Átadták a Cirkovce–Pince villamosenergia-távvezetéket

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkovce–Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén. A kormányfő hangsúlyozta: 

korábban az egykori jugoszláv területen élő népek és a magyarok el voltak vágva egymástól. Emiatt a magyarok minden kapcsolatot kelet–nyugat összefüggésben építettek ki, legyen szó gázról, olajról, villanyról.

Ez a szétválasztottság Jugoszlávia megszűnése után is megmaradt, és Magyarország egyetlen szomszédja Szlovénia volt, amellyel sem a gáz-, sem az olaj-, sem pedig a villamosenergia-rendszer nem volt eddig összekötve – tette hozzá Orbán Viktor.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (balra) és Robert Golob szlovén miniszterelnök az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce–Pince magasfeszültségű távvezeték átadóünnepségén 2022. december 2-án (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.