Több mint ötszáz település van még mindig áram nélkül Ukrajnában

Folytatódnak az orosz támadások az infrastruktúra ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 04. 14:13
null
Kluhino-Baskirivka, 2022. december 2. Az éjszakai orosz tüzérségi támadásban megsérült épület romjainál dolgoznak mentõk a kelet-ukrajnai Harkivi területen fekvõ Csuhuiv közelében lévõ Kluhino-Baskirivka 2022. december 2-án. MTI/EPA/Szerhij Kozlov Fotó: SERGIY KOZLOV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötszáz ukrán településen nem volt áram vasárnap sem, miután az elmúlt hetek orosz támadásai nagymértékben megrongálták az ország elektromos hálózatát – közölte Evhen Jenin, a belügyminiszter első helyettese az ukrán televízióban.

Kijelentette, hogy az orosz erők továbbra is támadják az ország létfontosságú infrastruktúráját. Jelenleg az ország nyolc régiójában 507 településen nincs áramszolgáltatás.

Hozzátette: Harkiv régió a leginkább érintett, ahol 112 falu van elszigetelve. Donyeck és Herszon régiókban több mint 90, Mikolajiv régióban 82, Zaporizzsja régióban 76, míg a luhanszki régióban 43 helyen nincs áram.

Szombaton az ukrán hatóságok ismét arra szólították fel a civileket, hogy a romló életkörülmények ellenére tartsanak ki.

A déli Mikolajiv régió kormányzója, Vitalij Kim a televízióban azt mondta, hogy ki kell tartani, miközben az áramkimaradások naponta többször sötétségbe borítják az ukránok millióit, nem is beszélve a hidegről. A hőmérséklet már több napja fagypont alatt van az országban.

 

Borítókép: Az éjszakai orosz tüzérségi támadásban megsérült épület romjainál dolgoznak mentők a kelet-ukrajnai harkivi területen fekvő Csuhuiv közelében levő Kluhino-Baskirivka településen 2022. december 2-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Kozlov)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.