Hét órán át tartott a légvédelmi riadó Ukrajnában

Kritikus infrastrukturális létesítményt és lakóépületeket ért csapás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 02. 11:04
null
Kijev, 2022. december 31. Orosz tüzérségi támadásban megrongálódott épület romjai Kijevben 2022. december 31-én. MTI/AP/Felipe Dana Fotó: Felipe Dana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy hét órán át tartó légvédelmi riadó volt érvényben hétfőre virradóan Ukrajnában, mert orosz drónok infrastrukturális létesítményeket támadtak a fővárosban és az ország több térségében. Vitalij Klicsko kijevi polgármester hétfőn arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán Kijev felett 22, a kijevi régióban három drónt sikerült megsemmisíteni. Az ukrán főváros ellen az ötödik egymást követő éjszaka indítottak dróntámadás-sorozatot.

Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója hétfőn reggel a Telegram-csatornáján azt írta: az éjszakai támadássorozat során egy kritikus infrastrukturális létesítményt és lakóépületeket ért csapás.

Éjszaka Kijevben vészhelyzeti áramszüneteket vezettek be. Ennek részeként áramtalanították a hőszolgáltatókat, így leállt a távfűtés. A főváros vízellátásában nincs fennakadás – jegyezte meg a polgármester.

Az ukrán légierő parancsnoksága hétfőn arról számolt be, hogy az éjszaka 39 iráni gyártmányú Sahíd drónt, továbbá két orosz gyártmányú Orlan drónt és egy X–59 rakétát lőttek le.

Az ukrán hatóságok beszámolója szerint országszerte legalább négy civil meghalt egy szilveszterészakai támadásban, és többtucatnyian megsebesültek. Klicsko azt közölte, hogy a negyedik áldozat, egy 46 éves kijevi lakos hétfőn reggel halt bele sérüléseibe egy kórházban.

 

Borítókép: Orosz tüzérségi támadásban megrongálódott épület romjai Kijevben 2022. december 31-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Dana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.