Káosz a Lufthansánál, Párizsban ragadtak a Bayern játékosai

A légitársaság technikai hibára hivatkozva törölte a Frankfurt és Budapest közötti szerda délutáni és esti járatpárokat is.

Magyar Nemzet
Forrás: Airportal, Bild2023. 02. 15. 12:59
Ferihegyi repülőtér Budapest airport 2 terminál utazás légi közlekedés idegenforgalom utas repülés 2021 07 15 Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az informatikai rendszer hibája miatt világszerte akadozik a Lufthansa működése. A légitársaság törölte egyes járatait, soknál pedig késéssel kell számolni. A Frankfurt és Budapest közötti délutáni és esti járatok sem közlekednek – írja az Airportal.

A lap beszámolt róla, hogy fennakadások mutatkoztak szerdán délelőtt a Lufthansa utasfelvételi és beszállítási folyamatainál. A légitársaság tájékoztatása szerint informatikai hiba miatt alakult ki ez a helyzet, ami főként a frankfurti központ működését érinti. Emiatt a teljes hálózatban járatok törlésére és késésére figyelmeztettek, a csoport más légitársaságainál leginkább a frankfurti járatokat érinti a probléma. A Lufthansa-csoporthoz tartozik a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Swiss International és az Eurowings is.

A Lufthansa két nagy központi repülőterén, Frankfurtban és Münchenben komoly torlódás alakult ki, más légikikötőt kevésbé érintenek a fennakadások. A német Bild információi szerint a német légiforgalmi irányítás a Frankfurtba tartó járatokat Nürnbergbe, Kölnbe vagy Düsseldorfba irányítja át, hogy megelőzze a tumultust. Volt olyan járat is, amely Brüsszelben landolt. A Lufthansa törölte a belföldi járatait, és azt tanácsolta az utasoknak, hogy inkább vasúttal menjenek.

A légitársaság szóvivője közölte: folyamatban van a probléma feltárása. Ugyanakkor sem a hiba okáról, sem a javítás várható befejezéséről nem adott tájékoztatást. A szóvivő sajnálatát fejezte ki az utasokat ért kellemetlenségek miatt. A Bild úgy tudja, hogy válságstáb vizsgálja a helyzetet.

Később a lap azt írta: a fennakadások arra vezethetők vissza, hogy egy markológép átvágta a telekommunikációs optikai kábeleket Frankfurt környékén. Arról is beszámoltak, hogy a tegnapi Bajnokok Ligája-mérkőzést követően 

a Bayern München hazafelé tartó labdarúgói is Párizsban rekedtek. 

Az információk szerint a csapat járata mindössze 15-20 perces késedelmet szenvedett.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint 

a Lufthansa törölte a Frankfurt és Budapest között szerda délután és este közlekedő járatpárokat.

A Frankfurtból Budapestre érkező délelőtti járat több mint másfél órás késéssel, háromnegyed 12-kor szállt le Ferihegyen – olvasható az Airportal cikkében.

Borítókép:Illusztráció (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.