Ellenőrzést tartott a fronton az orosz védelmi miniszter

Szergej Sojgu látogatásának pontos helyét és időpontját nem hozták nyilvánosságra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 04. 12:05
SOJGU, Szergej
Ukrajna, 2022. december 22. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (j) megtekinteni érkezik az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek állásait egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen 2022. december 22-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenőrzést tartott a kelet-ukrajnai frontvonalon Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton – számolt be minisztérium. A tárca közleménye szerint Sojgu egy frontvonalon lévő parancsnoki állást keresett fel Donyecktől délre. A dokumentumban nem jelölték meg a látogatás pontos helyét vagy időpontját.

A minisztérium által közzétett videón látható, hogy Sojgu egy helikopteren utazik, majd – páncélsisak és golyóálló mellény nélkül – beszélget egy katonával a megrongálódott épületek előtt, a katonák védelmében. A felvételen az is látható, ahogy a miniszter kitüntetéseket ad át orosz katonáknak.

„A miniszter különös figyelmet fordított a csoportosulás erői teljes körű támogatásának megszervezésére” – derült ki a tárca közleményéből. A látogatás idején továbbra is heves harcok folynak a Donyecki területen található Bahmut ellenőrzéséért, amelynek korlátozott a stratégiai jelentősége. December végén Szergej Sojgu két ilyen látogatást is tett az ukrajnai „különleges művelet” területén.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (j) megtekinteni érkezik az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek állásait egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen 2022. december 22-én. (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.