Megduplázza a precíziós fegyverek gyártását Oroszország

Bahmut központjában eközben az orosz erők elfoglaltak egy színesfém-feldolgozót.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 14. 17:08
SOJGU, Szergej
Mariupol, 2023. március 6. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának felvételén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b3) megtekint egy új épületegyüttest a donyecki régió Oroszország által ellenõrzött részén, a kelet-ukrajnai Mariupolban 2023. március 6-án. A komplexum a rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának mentõközpontjából, egy többcélú egészségügyi központból és egy tucat ötemeletes lakóépületbõl tevõdik össze a stratégiai jelentõségû azovi-tengeri kikötõvárosban, amelynek infrastruktúrája a 2022. februártól három hónapon át tartó harcokban rongálódott meg. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a nagy pontosságú fegyverek gyártásának megduplázását Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint Sojgu a Taktikai Rakétafegyverek Vállalatnál (KTRV) tett látogatása során kijelentette, hogy az állami védelmi megrendelés rendben teljesül, azonban még az idei termelésnövekedést figyelembe véve is elrendelte a precíziós fegyverek gyártásának megduplázását. Azt mondta, hogy ehhez a vállalatnak mind a jól képzett szakemberek, mind a termelési kapacitás terén megvannak a tartalékai, ezért „a feladat nehéz, de végrehajtható”.

A RIA Novosztyi hírügynökség azt írta, hogy az orosz egységek Artemivszkben (Bahmutban) ellenőrzésük alá vonták a Vosztokmas vállalat egyik telephelyét az Artemivszki Színesfém-feldolgozó Üzemben (AZOM).

Az 1954-ben felépült AZOM a RIA Novosztyi szerint a város központjában található. Az üzem alatt, amelyet úgy terveztek, hogy esetleges nukleáris konfliktusban is fennmaradjon, kiterjedt földalatti járathálózatot építettek ki.

Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Ahmat csecsenföldi különleges egység parancsnoka kedden a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Artemivszkben mintegy 7–10 ezer ukrán katona maradhatott. Ezek állítása szerint főleg területvédelmi egységek, a jobban képzett csapatokat az ukrán hadvezetés már kivonta.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. Donyeckben öt civilt sebesített meg egy drónról ledobott lőszer. A News.ru hírportál szerint az oroszországi Brjanszk megyében lévő Szelco város vegyi üzeménél a légvédelem lelőtt egy ukrán drónt.

Az orosz parlament alsóháza kedden megszavazott egy törvénymódosítást, amely – státusától függetlenül – a katonai magánvállalati alkalmazottakra is kiterjesztette azokat a rendelkezéseket, amelyek alapján korábban azokat szankcionálták, aki „tudatosan megrágalmazták” a hadsereget.

 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának felvételén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (balról a harmadik) megtekint egy új épületegyüttest a donyecki régió Oroszország által ellenőrzött részén, a kelet-ukrajnai Mariupolban 2023. március 6-án. A komplexum a rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának mentőközpontjából, egy többcélú egészségügyi központból és egy tucat ötemeletes lakóépületből tevődik össze a stratégiai jelentőségű azovi-tengeri kikötővárosban, amelynek infrastruktúrája a 2022. februártól három hónapon át tartó harcokban rongálódott meg (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.