Olaf Scholz üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság bejelentését

Senki sem áll a törvények fölött – üzente a német kancellár az orosz elnöknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 18. 15:41
ALIYEV, Ilham; SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2023. március 14. Olaf Scholz német kancellár Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök érkezését várja a berlini kancellárián 2023. március 14-én. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár üdvözölte tokiói sajtótájékoztatóján szombaton, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. – A Nemzetközi Büntetőbíróság a megfelelő intézmény a háborús bűncselekmények feltárására – foglalt állást a német kormányfő. – Senki sem áll a törvények fölött – tette hozzá.

Az ICC pénteken adott ki nemzetközi elfogatóparancsot az orosz elnök ellen, mert megítélése szerint alapos a gyanú, hogy személyes büntetőjogi felelősség terheli megszállt ukrajnai területekről gyerekek deportálása és kényszeráttelepítése miatt, ami háborús bűncselekménynek számít.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a döntést.

Oroszország nem részes állama az ICC működését megalapozó római statútumnak.

 

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár a berlini kancellárián 2023. március 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.