Rákos bőrelváltozás miatt műtötték Joe Bident

Rákos bőrelváltozást távolítottak el Joe Biden amerikai elnök mellkasáról még februárban. Orvosa szerint rutinbeavatkozásról volt szó, további kezelésre nincs szükség. A vizsgálatokból kiderült, basaliomáról (másnéven bazálsejtes karcinóma) van szó, amely az egyik leggyakoribb, lassan növekvő és áttétet nem okozó bőrdaganat.

Magyar Nemzet
Forrás: AP News, Reuters2023. 03. 04. 7:57
US-POLITICS-BIDEN-SECURITY-BALLOON Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden rákos szövetet sikeresen eltávolítottak” – tájékoztatta a Fehér Házat levélben Joe Biden amerikai elnök személyi orvosa, Kevin O’Connor. Az elnökön még februárban hajtották végre a műtétet, orvosa szerint rutinbeavatkozásról volt szó. Tájékoztatása szerint további kezelésre nincs szükség, a beavatkozás nyomán keletkezett seb szépen begyógyult, azonban továbbra is folytatódik Biden bőrgyógyászati megfigyelése.

A vizsgálatok során az orvosok megállapították, basaliomáról (más néven bazálsejtes karcinóma) van szó, amely az egyik leggyakoribb, lassan növekvő és áttétet nem okozó bőrdaganat. Kevin O’Connor ugyanakkor hozzátette, a bazálsejtek nem hajlamosak átterjedni, mint a rák más formái, azonban méretük növekedhet, ezért távolítják el őket.

Az elnök orvosa ismertette, Biden fiatalkorában sok időt töltött a napon, emiatt elnöksége megkezdése előtt is átesett hasonló beavatkozásokon, akkor melanómás szöveteket távolítottak el testéről. Hasonló problémákkal küzd az amerikai first lady, Jill Biden is: az elnök feleségének jobb szeméről és mellkasáról távolítottak el bazálsejtes szöveteket. Jill Biden nemrégiben egy interjúban is megemlítette, hogy az utóbbi időben fokozottan odafigyel a fényvédők használatára, különösen, ha tengerparton tartózkodik.

A Biden család már régóta támogatja a rák elleni küzdelmet. Joe Biden első házasságából született legidősebb gyermeke, Beau Biden 2015-ben, mindössze 46 évesen hunyt el agyrák következtében.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Andrew Caballero-Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.