Videófelvételen, ahogy az amerikai drónba csapódik az orosz repülőgép

Az orosz gép a drón légicsavarjának ütközött, az eszköz emiatt irányíthatatlanná vált.

2023. 03. 16. 11:55
Kandahár, 2023. március 14. 2018. január 23-án Afganisztánban, a kandahári légi támaszponton készített kép egy MQ-9-es Reaper típusú amerikai felderítõ drónról. Két Szu-27-es orosz harci gép elfogott és megsemmisített egy Reaper amerikai drónt a Fekete-tenger fölött, nemzetközi légtérben 2023. március 14-én. MTI/AP/MH/Maszúd Hoszaini Fotó: Maszúd Hoszaini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozott az amerikai katonai erők európai parancsnoksága egy videófelvételt arról, ahogy a Fekete-tenger fölött egy MQ–9 Reaper típusú amerikai felderítő drónba csapódik egy Szu–27 típusú orosz vadászrepülőgép.

A mindössze 42 másodperces felvételen az látható, hogy az orosz gép nekiütközik a drón légcsavarjának. Az eszköz emiatt irányíthatatlanná vált, és az amerikai hadseregnek meg kellett semmisítenie a gépet.

A felvételt a következő felirattal közölték:

Két orosz Szu–27-es repülőgép se nem biztonságos, se nem professzionális módon elfogta az amerikai légierő hírszerzési, megfigyelési és felderítő, pilóta nélküli MQ–9 típusú drónját, amely a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben repült 2023. március 14-én. Az orosz Szu–27-esek nekiütköztek az MQ–9 légcsavarjába, emiatt az amerikai erőknek az MQ–9-est a nemzetközi vizekre kellett leszállítaniuk.

Az amerikai hadsereg hangsúlyozta, a videófelvételt a titkosítás feloldása után hozták nyilvánosságra.

Borítókép: 2018. január 23-án Afganisztánban, a kandahári légi támaszponton készített kép egy MQ–9-es Reaper típusú amerikai felderítő drónról (Fotó: MTI/AP/MH/Maszúd Hoszaini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.