„Ez egy trágyakupac” – bírálta a Fox egyik felületét Tucker Carlson egy kiszivárgott videóban

A Fox News televíziós hálózatába tartozó Fox Nationnel szemben kritikus hangvételű videó látott napvilágot Tucker Carlsonról, a csatorna korábbi sztárjáról. Carlson távozását még mindig nem tudta betölteni a Fox News, főműsoridős adásuk nézettsége a felére esett a múlt héten.

2023. 05. 02. 19:15
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője. (Fotó: Twitter)
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője. (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem akarok a Fox Nation szolgája lenni, nem mintha nézné azt bárki is – fogalmazott egy videóban Tucker Carlson konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News amerikai hírcsatorna korábbi sztárja.

Carlson egy, most kiszivárgott 2022-es nyári videóban éppen a csatorna exkluzív, véleményekkel tarkított online platformját a Fox Nationt szidta, miközben – vélhetően – egy interjú egyeztetése történt Andrew Tate-tel, az egykori kick-box világbajnokkal és közösségimédia-hírességgel – aki ellen tavaly december óta Romániában embercsempészettel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével zajlik eljárás.

Carlson a videóban, mint azt elmondja, hivatalos formában szeretett volna interjút készíteni a „merész” kijelentései miatt híressé vált Tate-tel és azt főműsoridőben szerette volna képernyőre tűzni a Fox Newson, és nem a Fox Nationön, mert „ott senki sem fogja nézni”.

– Senki sem nézi a Fox Nationt, mert pocsék a felület, helyette inkább a YouTube-ra kellene feltölteni az anyagot – szögezte le Carlson. Hozzátette: 

Frusztrált vagyok, mert nehéz használni azt a platformot és nem tudom, hogy miért nem oldják meg a problémákat; őrület, hogy beletesszük az extra munkát és utána senki sem nézi meg.

Noha azt nem tudni, hogy ki töltötte fel a videót a közösségi oldalakra, abban Carlson a Foxszal szemben kritikusnak mutatkozik meg, azt sugallva, hogy ő már „régóta elégedetlen” a csatornával.

 

Tucker Carlson távozása

Mint arról lapunk is beszámolt korábban, a Fox News hírtelevízió legismertebb arca és legsikeresebb műsorát vezető Tucker Carlson április 24-én váratlanul távozott a csatornától, egyelőre tisztázatlan okokból. A csatorna közlése szerint „megegyeztek Carlsonnal abban, hogy külön utakon folytatják”. A híresztelések szerint a cégcsoport tulajdonosa, Rupert Murdoch dönthetett a konzervatív politikai véleményformáló elbocsátásáról, amelyben szerepet játszhatott, hogy a csatorna áprilisban megegyezett a Dominion szavazógépeket üzemeltető céggel 787,5 millió dolláros összegben a 2020-as választási tudósításaik miatt indított rágalmazási perben. Emellett nemrég sértő üzenetek kerültek elő Carlsontól, amelyekben kollégáit sértegeti. Továbbá felerősödtek azok a spekulációk is, hogy a Fox News számára Carlson főműsoridős dominanciája, markáns kijelentései és növekvő politikai befolyása egyre nagyobb teherré vált.

Tucker Carlson Fox Newson futó műsora tavaly 77,5 millió dollár reklámbevételt termelt. Ám úgy látszik, a csatorna idén búcsút inthet ettől az összegtől, ugyanis a múlt héten a felére esett vissza a Carlson korábbi műsora idejében sugárzott adás.

Amíg Tucker Carlsont átlagosan hárommillió amerikai nézte minden este, addig a múlt héten átlagosan 1,8 millió – ám ezt a hétfői adás – amikor néhányan még nem tudtak Carlson távozásáról, vagy kíváncsiak voltak, arra hogy a Fox hogyan oldja meg a hiányát – felfelé húzta.

A tengerentúlon továbbra is a Fox News műsorait nézik a legtöbben – ez részben a konzervatív szavazók magatartása miatt alakult így –, míg a CNN hírtelevízió átlagos esti főműsoridős nézettsége 650 ezer, a Newsmax konzervatív csatorna műsorát pedig mintegy 530 ezren követik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Tucker Carlson hol kívánja folytatni karrierjét, egy általa közölt múlt heti videóban erre nem tért ki. A híresztelések szerint akár a Newsmaxra is áttérhet, de saját, több millió követővel rendelkező felületein és készíthet majd műsorokat. Sőt, egyesek régóta hangoztatják azt, hogy politikai pályára is léphet – noha ő ezt korábban visszautasította.

 

Ki lehet Tucker Carlson utódja?

A hatalmas űr betöltése a Fox News egyik prioritása, a The Hill amerikai politikai oldal pedig egy rövid gyűjtést is összeállított a lehetséges jelöltekből. A The Hill szerint tehát szóba jöhet Jesse Watters, Brian Kilmeade, Harris Faulkner, de éppen Piers Morgan is.

Azonban egyik jelölt sem az igazi.

Watters már most is a csatorna egyik fontos arca, az esti hétórás műsort vezeti és már bizonyította, hogy a demokratákkal és republikánusokkal is kritikus tud lenni. A probléma az, hogyha őt átrakják az esti nyolcórás sávba, akkor a hétórás műsorba kell új embert találniuk.

Kilmeade elkötelezett ugyan a csatorna mellett, de a kevésbé nézett reggeli műsorokat vezeti, sőt ideiglenesen ő vette át Carlson műsorát, így a beesett nézőszám is az ő vállát nyomja.

A másik két jelölt esetében a véleményük hiánya, vagy éppen túlzó jelenléte lehet a probléma. Morgan például támogatója Ron DeSantis floridai kormányzó elnökjelölti indulásának, ám nem biztos, hogy a csatorna elköteleződne ebbe az irányba.

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.