Orbán Viktort hozzák fel jó példának a The New York Times cikkében

A „halottnak tűnő amerikai álmot” egyes republikánusok Orbán Viktor családpolitikájával élesztenék újra.

Forrás: The New York Times2023. 09. 08. 10:50
ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idõ szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucker Carlsonnal és néhány más konzervatív politikussal összhangban Gabe Guidarini republikánus szakértő is úgy véli, hogy a Republikánus Pártnak Orbán Viktortól kellene példát vennie egyes szakpolitikai területeken

– olvasható a The New York Times, amerikai napilap hasábjain.

A lap cikke a Republikánus Párt aktuális helyzetével és változásának lehetséges irányaival foglalkozik, megemlítve azon egyre markánsabb republikánus véleményt, hogy a gazdasági egyenlőtlenségek és a társadalmi mobilitás hiánya igenis probléma az Egyesült Államokban, amelyet a családok középosztálybeli helyzetének visszaállításával lehetne megoldani.

Éppen ezért, a The New York Times cikke szerint republikánus körökben a magyar miniszterelnök és kormánya szakpolitikái közül a családpolitikai újítások különösen figyelemreméltók, „amelyeknek célja a családalapítás és gyermekvállalás növelése, a tisztességes élet megkönnyítése a dolgozó vagy középosztálybeli adófizetőknek”.

A cikk szerzője, Talmon Joseph Smith hozzáteszi:

Ez az, ami sok ember számára vissza fogja adni az amerikai álmot, mert a fiatalok számára – és úgy érzem, mint sok más amerikai számára ma – az amerikai álom halottnak tűnik.

A cikk hozzáteszi, hogy a republikánusok által várt amerikai gazdasági és társadalmi változásokhoz, a szövetségi kormányzati költekezések terén és az adópolitika terén is változtatásokra lehet szükség. Majd mint kifejti, konszenzus hiányában Donald Trump korábbi republikánus elnök idejének gazdaságpolitikáját várják vissza, amikor a munkanélküliség, az infláció és a jelzáloghitel-kamatlábak is alacsonyak voltak.

A The New York Times cikkének a magyar miniszterelnökre irányuló szavait Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is kiemelte Facebook-bejegyzésében.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.