A francia belügyminiszter szerint Karim Benzema radikális iszlamistákkal áll kapcsolatban

Tovább gerjednek az indulatok Karim Benzema körült. Különösen a sportéletben többen kifogásoták, hogy nyilvánosságra hozta véleményét az Izrael és a Hamász közötti háborúról, most pedig azzal gyanúsítják, hogy iszlamista szervezettel áll kapcsolatban. Benzema maga már Franciaországban, Lyonban született, algériai vannak, többször hangoztatta, hogy hithű muszlim.

2023. 10. 18. 17:16
Benzema
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter azzal vádolta francia aranylabdás labdarúgót, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel – szúrta ki a Mandiner. Az iszlamista szervezetet Egyiptomban és néhány környező országban terroristaszervezetként tartják számon, azonban Franciaországban nem. Darmanin hozzátette, Benzema emiatt megfigyelés alatt áll.

Benzema a napokban amiatt került a címlapokra, hogy Palesztina mellett kiálló üzenetet osztott meg.

Minden imánk a gázai lakosokért, akik ismét áldozatai ezeknek az igazságtalan bombázásoknak, amelyek nem kímélik a nőket és a gyerekeket sem

– írta X-bejegyzésében a világsztár.

Benzema a szaúdi liga egyik reklámarca

Benzema egyébként hithű muszlim, ezt többször is hangoztatta. A Real Madrid egykori futballistája többek közt ezért is igazolt Szaúd-Arábiába, mondván, a közel-keleti monarchia az iszlám közepe. A franciát a palesztinok mellett kiálló bejegyzéséért többen bírálták, Dudu Aouate egykori labdarúgó, egyszeres izraeli válogatott tömören úgy reagált: „Nagy barom vagy!”. Ezt öt nyelven, arabul, franciául, angolul, héberül és spanyolul is megírta.

 

Borítókép: Karim Benzema aranylabdás francia labdarúgó (Fotó: El-Áttihád F. C.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.