Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az amerikai képviselőház elnökével találkoztak az Alapjogokért Központ tagjai

Mike Johnson az Egyesült Államok harmadik legfontosabb közjogi tisztségét látja el, azonos véleményt képviselve a magyar kormányfővel.

2023. 10. 31. 7:38
Az Alapjogokért Központ delegációja találkozott Mike Johnsonnal, az Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházi elnökével (Fotó: Facebook/Alapjogokért Központ) Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Republican Jewish Coalition éves nagygyűlésén – ahol Donald Trump beszédében Orbán Viktort méltatta – a magyar think tank küldöttsége Magyarországról elsőként találkozott Mike Johnsonnal, a képviselőház Trump által is támogatott elnökével” – számolt be kedden Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

A szervezet szerint 

Johnson megválasztása hatalmas siker a jobboldal számára, hiszen személyében egy olyan republikánus politikus tölti be az amerikai elnök és az alelnök után a harmadik legfontosabb közjogi tisztséget az Egyesült Államokban, aki lényegi kérdésekben azonos véleményt képvisel az USA 45. elnökével és a magyar miniszterelnökkel.

„A keresztény gyökereire büszke új házelnök kiáll a valódi konzervatív értékek mellett, ellenzi az illegális migrációt, határvédelmi reformokat sürget, valamint hangosan támadja a gyermekeket ostromló LMBTQ-propagandát” – írta oldalára az Alapjogokért Központ. A posztban egyúttal ismertette, Mike Johnson nem támogatja a háborúban álló Ukrajna feltételek nélküli finanszírozását, és az amerikai pénzügyi segélyek elköltése kapcsán transzparenciát követelt az ukrán kormánytól. „Johnson megválasztása segít összehangolni a különböző geopolitikai érdekeket az Atlanti-óceán mindkét partján, hogy megértsük: sokkal több az, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt” – közölte a szervezet.

Borítókép: Az Alapjogokért Központ delegációja találkozott Mike Johnsonnal, az Egyesült Államok kongresszusának képviselőházi elnökével (Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.