Szánthó Miklós: Kulturális szuverenitásunk átfogó támadás alatt áll a mai Európában

Olasz–magyar konferenciát szervezett az Alapjogokért Központ.

2023. 10. 16. 16:02
Forrás: Alapjogokért Központ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ Europa Nostra és az Italian–Hungarian think tank Dialogue eseményén Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy olasz partnereivel együtt a második think tank találkozót rendezték meg idén, az elsőt Rómában az év elején tartották.

A főigazgató elmondta, hogy a világ erőegyensúlya megbomlott, a terrortámadások mutatják, hogy mekkora érték a béke és mennyire fontos, hogy ezt megvédjük. Mint mondta, blokkosodás fenyeget a világban, és itt az idő a stratégiai összekapcsolódásokra.

Kifejtette, hogy az olasz barátainkkal való összekapcsolódáshoz a tartalom adott, hiszen a civilizációnk, a történelmünk, a mindennapi nacionalizmusaink és a család az, ami fontos mind a két félnek. Kulturális szuverenitásunk átfogó támadás alatt áll a mai Európában. A woke meg akarja szüntetni a zsidó-keresztény értékeinket, támadják folyamatosan, míg a befogadás, elfogadás nevében terrorcselekményeket ünnepelnek Európa városaiban. Európa vezetői szervezett lakosságcserén dolgoznak, az LMBTQ és a gender támogatásával és erőltetésével a baloldali erőknek a biológia irreleváns dolog lett. A jóléttől megborult európai vezetők a multikultin dolgoznak, azon, hogy átjáróházzá tegyék az EU-t. 

Egy olyan világot hoznának létre, ahol a nándorfehérvári győzelem például bűnnek lenne beállítva.

– Ez szerintem egy civilizációs zsákutca, mi, jobboldaliak pedig nem tudunk azonosulni ezen az álprogresszióval, a kulturális szuverenitás nem lehet vitatéma.

– A tartalomhoz illő forma is kell, ma pedig formát adunk a tartalomnak, ma kell megvédeni a holnapot, szándéknyilatkozatot írunk alá, hogy think tankból do tank legyen

 − mondta a főigazgató.

Az olasz–magyar intézetek partnerségi megállapodást kötöttek egymással, amit a helyszínen alá is írtak a sajtó képviselői előtt.

Újságírói kérdésre Daniel Scalea, a Centro Studi Machiavelli elnöke elmondta, számára azért volt fontos a mostani aláírás, mert a progresszív baloldal világszinten működik együtt, ezt tartja a legfontosabbnak a sikerükben. Mint mondta, a konzervatívok mindig nemzetben gondolkodnak, és a nemzeti értékek számukra a fontosak, így hátrányba kerülnek a baloldallal szemben, ami nehezíti a helyzetüket. 

– Ám, ez az együttműködés is azt mutatja, hogy most már a konzervatívok is elkezdtek egyben, nagyobban gondolkodni, ami egy új szint lehet.

Törcsi Péter, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elnöke elmondta, hogy több találkozó után megkezdődött egy közös munka, egy olyan dolog, amiből szeretnének többet a jövőben. Szeretnének nyomot hagyni a döntéshozókban, és megmutatni magukat. Kiemelte, hogy 

két olyan fontos téma is van, ami összeköti őket, az egyik az, hogy hogy kellene megállítani az illegális migrációt, míg a másik pedig a család védelme, aminek a legfontosabbnak kell lennie, nem szabad hagyni, hogy a genderpropaganda teret nyerjen.

Francesco Giubilei, a Nazione Futura elnöke pedig arról beszélt, hogy fontos számunkra, hogy aláírták a megállapodást a jövő évi EP-választások előtt, hiszen egy erős kapocs van a magyarok és az olaszok között. Kifejtette, hogy 

bízik abban, hogy ez a mostani projekt kaput nyithat más nemzetek felé is, akikkel együtt dolgozhatnak a jövőben.

Kiemelte a migráció kérdését, amit meg kell oldani. Nem azt tartja megoldásnak, hogy szétosztják Európa országai között, hanem meg kell állítani a migrációt még Afrikában, hogy ne is akarjanak idejönni. 

Szánthó Miklós szerint Olaszország a legjobb partner, mert rengeteg közös van bennünk, és úgy gondolja, hogy együtt visszavezethetjük Európát a normális medrébe. – Amikor arról beszélünk, hogy harcolunk, nemcsak a háborúkra gondolok, hanem kultúrharcra is – tette hozzá.

Borítókép: Az Alapjogokért Központ Europa Nostra és az Italian–Hungarian think tank Dialogue eseménye 2023. október 16-án (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.