Kényszerleszállást hajtott végre az amerikai haditengerészet gépe + videó

A szemtanúk a 2009-es esetet idézték fel, amikor a Hudson folyón landolt egy amerikai utasszállító.

2023. 11. 21. 8:11
Az amerikai haditengerészet P-8 Poseidon nevű gépe (Fotó: Wikipédia) Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlrepült a kifutópályán, ezért a Kaneohe-öbölben hajtott végre kényszerleszállást az amerikai haditengerészet egyik repülőgépe, kilenc utassal a fedélzetén – adta hírül kedden az Associated Press amerikai hírügynökség. A hatóságok közlése szerint az utasok sértetlenül hagyták el a járművet, a jelenetről videófelvételek is készültek. A P-8 Poseidon típusú tengerészeti járőr- és tengeralattjáró-elhárító repülőgép hétfő délután, kettő óra előtt három perccel landolt az öbölben.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, hogy miért volt szükség a kényszerleszállásra, ám a Hawaii News Now helyi televíziós csatorna szerint a manőverben szerepet játszhatott az esős és szeles időjárás. A csatorna cikkében Peter Forman amerikai szakértőt is idézte, aki kiemelte, a Kaneohe városához tartozó haditengerészeti repülőtér kifutópályája rövidebb a szokásosnál.

Az esetnek többen is szemtanúi voltak, és a sajtónak azt a 2009-es esetet idézték fel, amikor nem sokkal a felszállás után az US Airways amerikai légitársaság 1549-es járata a Hudson folyón hajtott végre kényszerleszállást egy csapat madárral való ütközést követően. A gépen 150 utas és öt legénységi tag tartózkodott, mindenki túlélte a manővert. Az esetről 2016-ban életrajzi dráma is készült Sully – Csoda a Hudson folyón címmel.

Borítókép: Az amerikai haditengerészet P-8 Poseidon nevű gépe (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.