Orosz–ukrán háború: népharagra figyelmeztet az ukrán képviselő is

Az új mozgósítási projekt szerinte megbukott, és Zelenszkij irodájára hull vissza az ukránok haragja.

Forrás: Telegram2023. 12. 31. 6:33
ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a frontvonalon fekvõ kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erõk hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna vezetése megpróbálta Valerij Zaluzsnij ukrán fegyveres erők főparancsnokára hárítani a mozgósítás felelősségét, és ezzel csapdába kergetni. A népharag azonban Zelenszkij kabinetjére és irodájára hullott vissza – ezt Alekszandr Dubinszkij, a Verhovna Rada ellenzéki képviselője jelentette ki, akit árulással gyanúsítanak, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Egyrészt kemény mozgósításra van szükség ahhoz, hogy az USA-t és az EU-t rávegyék, hogy az ellentámadás kudarca ellenére is juttassanak pénzt

– írta a képviselő Telegram csatornáján. Másrészt szerinte a kemény mozgósításra való készséget demonstráló terv összeomlott a társadalmi hangulat és a vonakodás miatt. Azt gondolja, hogy azokat a képviselőket a népharag fogja széttépni, akik ezt a javaslatot támogatni merik.

Borítókép:  Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erők hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.