Marija Zaharova: A magyarok és a lengyelek szó szerint harcolnak saját identitásuk megőrzéséért

A nyugati ravaszságra figyelmeztette az uniós tagság felé igyekvő szerbeket Moszkva.

2023. 12. 11. 8:25
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárólag génmódosított nemzettudat alapján veszik fel őket az Európai Unióba, ezt üzente a Telegram-csatornáján Marija Zaharova a szerbeknek. Az orosz külügyi szóvivő a szerb miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter és a Szerb Haladó Párt elnökének nyilatkozatára reagált.

Milos Vucsevics a Tanjug szerb hírügynökség beszámolója szerint azt mondta, Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagja akar lenni, de nem vezetett be és nem is fog szankciókat foganatosítani az Orosz Föderáció ellen. Hozzátette: partnerségeket fognak fenntartani Kínával, valamint az arab világgal, Indiával, Afrikával és Amerikával is.

A szerb politikus aláhúzta: nyilvánvaló, hogy a következő időszakban külföldről és belföldről is nagy nyomás nehezedik majd Alekszandar Vucsics szerb elnökre. Az államfő azonban olyan politikát folytat, amely erősíti Szerbiát. A Politika szerb napilapnak adott interjújában Vucsevics hozzátette: a balkáni ország megvédi a békét, s nem engedi meg, hogy egy újabb világméretű konfliktusba húzzák bele.

Katonailag semlegesek maradunk, nem csatlakozunk semmilyen katonai szövetséghez, így a NATO-hoz sem. Nem veszünk részt ebben az új, világméretű konfliktusban

– tette hozzá.

Zaharova ezzel kapcsolatban azt mondta, ez kiváló beszéd. Szerbia uniós integrációjával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: 

Csak az a baj, hogy kizárólag génmódosított nemzettudat alapján vesznek fel bárkit az EU-ba.

Az orosz külügyi szóvivő hozzátette: nézzék csak meg Lengyelországot és Magyarországot, amelyek az Európai Unió teljes jogú tagjaként kénytelenek szó szerint harcolni a saját identitásuk megőrzéséért. Mindezt annak ellenére kell, hogy tegyék, hogy NATO-tagok, és az illegális oroszellenes szankciók mellett szavaztak.

Marija Zaharova végezetül azt üzente Milos Vucsevics szerb miniszterelnök-helyettesnek: 

Ne hagyd figyelmen kívül a nyugati ravaszságot: sokat ígérnek, de miután elérték céljukat, nem tesznek semmit.

 

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: Twitter/MFA Russia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.