Baljós bejelentést tett Izrael

Szinte naponta jelentenek összecsapásokat az izraeli hadsereg és az iráni támogatást élvező, valamint a Hamásszal is szövetséges síita milícia között a libanoni–izraeli határon. Most újabb művelet indítására készülnek Izraelben.

Forrás: MTI2024. 01. 29. 20:49
null
Tulkarem, 2024. január 17. Izraeli katonai jármûvek a ciszjordániai Tulkarem menekülttáborában tartott rajtaütésen 2024. január 17-én. Izraeli közölte, hogy a hadsereg leszámolt a Hamász palesztin iszlamista szervezet több fegyveresével Ciszjordániában és a Gázai övezetben is. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint az izraeli mûveletben legkevesebb négy palesztin vesztette életét Ciszjordániában. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan kezdődő katonai műveletet jelentett be a libanoni határon Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn a Gázai övezet peremén állomásozó csapatoknál tett látogatása során. Mint mondta, ehhez csapatokat vonnak ki a Gázai övezetből a zsidó állam északi részére, ahol nagyon hamar akcióba fognak lépni az északi csapatok megerősítése végett.

 

Galant közölte azt is, hogy a tartalékosokat fokozatosan leszerelik, hogy készen legyenek és felkészüljenek jövőbeli bevetésekre. A miniszter a Gázai övezetben zajló harcok kapcsán megjegyezte, hogy a Hamász terrorszervezet elleni háború még hónapokig eltarthat.

A tárcavezető nemrég arról számolt be, hogy Izrael szorosan nyomon követi a helyzetet a libanoni határon, ahol a Hezbollah síita milícia provokációkat folytat.

Nem akarunk háborút, de készek vagyunk megbirkózni bármely helyzettel, amely északon kibontakozhat

– tette hozzá. Szinte naponta jelentenek összecsapásokat az izraeli hadsereg és az iráni támogatást élvező, valamint a Hamásszal is szövetséges síita milícia között a libanoni–izraeli határon. Libanonban a Hamász is jelen van, és az arab ország területéről gyakran indít rakétákat Izrael északi területei ellen. A Hezbollah hétfőn közölte, hogy tíz támadást hajtott végre izraeli állások ellen a határ mentén, amelyek során iráni gyártmányú Falak–1 rakétákat is felhasznált.

Borítókép: Izraeli katonai járművek a ciszjordániai Tulkarem menekülttáborában tartott rajtaütésen 2024. január 17-én (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.