Hiába tagadja a demokrata elnök, járt-kelt Epstein luxusotthonaiban

A szexuális zaklatással vádolt üzletember ügyében mélyen érintett Bill Clinton is.

2024. 01. 08. 18:31
Fotó: William J. Clinton Presidental Library
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Epstein-ügy tovább gyűrűzik a sajtóban. A sok híresség mellett legutóbb Bill Clinton volt amerikai elnök, valamint felesége, Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter neve merült fel. Mindketten érintettek lehetnek a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyekben. A Daily Mail bulvárlap cikkében arra mutatott rá, Epstein és a Clinton házaspár nagyon jó kapcsolatokat ápolt.

 

 

Epstein és Bill Clinton

Clinton 70 esetben szerepel a volt szexuális ragadozó Epsteinnel kapcsolatban a Loretta Preska újságíró által nyilvánosságra hozott dokumentumokban, ám az is beszédes, hogy Epstein hányszor látogatott ismeretlen okokból a Fehér Házba Clinton elnöksége alatt.

1993 és 1995 között 17 ilyen alkalom volt, Epstein nevét többször napi két alkalommal is megemlítette a Fehér Ház belépési naplója.

Minden bizonnyal nagyon jó kapcsolatot ápoltak, hiszen a volt demokrata elnök még Epstein privát repülőgépén is utazott. A Daily Mail egy repülőtéren készült fotót is közölt Clintonról, melyen az látható, a szexuális zaklatások egyik áldozata éppen a vállát és nyakát masszírozza. Az amerikai üzletember Lolita Express nevű magángépének nagy híre volt, ezzel szállították ugyanis áldozataikat a multimilliomosok hétvégi partijaikra. 

t

 

A nemrégiben előkerült dokumentumok minden bizonnyal nemcsak a volt elnök hírnevének, de a Demokrata Pártnak sem tesz jót. Az iratokból ugyanis az is kiderült, Clinton egyik nap berontott a Vanity Fair amerikai magazin szerkesztőségébe, és megfenyegette a szerkesztőt egy éppen készülő, Epsteinről szóló cikk miatt, mondván:

ne merjenek szexkereskedelemről szóló cikkeket írni a jóbarátjáról.

Bill Clinton és Ghislaine Maxwell a híres Lolita Express fedélzetén. Fotó: MEGA

Az esetet Virginia Giuffre hozta nyilvánosságra, aki szintén Epstein és társaságának volt az áldozata. Clinton azonban később már nem vállalta a felelősséget: nem ismerte el barátságát Epsteinnel, és azt mondta, nem tudott a szexkereskedelemhez kapcsolódó üzelmeiről. Arról is beszélt, hogy sosem volt Epstein „pedofilszigetén” – így nevezték el az üzletember egykor tulajdonában álló Little Saint James szigetet. Márpedig Clinton érintettségét más áldozatok is igazolták. Johanna Sjoberg szerint Epstein állítólag azt mondta a volt elnökről, lányokra utalva,

fiatalon szereti őket.

Hozzátette: Epstein és Clinton jó kapcsolatban volt egymással.

A szexuális bűncselekményeket elkövető Epstein rendkívül ocsmány bűntettei szennyesként vetülnek  a volt demokrata elnök Clintonra, aki annyira szeret az ártatlanság fényében fürödni. úgy látszik, a botrány nem ismer határokat, és a volt elnök szoros kapcsolata a szexuális ragadozóval rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a többi demokrata párti képviselőt. 

Borítókép: Jeffrey Epstein amerikai üzletember (jobbra) és Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke (Fotó: William J. Clinton/Presidental Library)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.