Szánthó Miklós: Ha a jobboldali erők összefognak, megállíthatatlanok

Az Alapjogokért Központ látta vendégül a spanyol Vox jobboldali párt egyik politikusát, a kerekasztal-beszélgetésen arról volt szó, hogy miben hasonlítanak a spanyolok a magyarokra. – Ha a jobboldali erők összefognak, megállíthatatlanok. Itthon ezt úgy mondjuk: együtt erő vagyunk – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

2024. 01. 29. 21:23
SZÁNTHÓ Miklós
Budapest, 2023. október 16. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond Europa Nostra, Italian-Hungarian think-tank Dialogue elnevezésű rendezvényen az Alapjogokért Központban 2023. október 16-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyes út: Spanyolország, Magyarország és Európa jövője címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést Juan García-Gallardo, Kasztília és León tartományi alelnökével az Alapjogokért Központban. A rendezvényen Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy Kasztília tartomány a jobboldali visszahódítás iskolapéldája, hiszen míg 2019-es választásokon egyetlen mandátumot szerzett a jobboldal, 2022-ben már 13-at.

Ez is jól mutatja, hogyha a jobboldali erők összefognak, megállíthatatlanok. Itthon ezt úgy mondjuk: együtt erő vagyunk

− mondta. – Az Alapjogokért Központ és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együtt tesz az összefogásért. A spanyol és a magyar jobboldal is tisztában van vele, hogy a konzervatív oldal küzd a globalista baloldallal, akik mindent eltörölnének. Itt a józan ész forradalmára van szükség − mondta Szánthó Miklós. Kiemelte, hogy nagy szükség van a keresztény hitre, hiszen, mint fogalmazott, „hit nélkül nincs önvédelem, hit nélkül a genderfluidba, a gazdasági összeomlásba fogja magát kormányozni Európa”.

Június 9-én az európai választásokon hatalmas a tét: mi nem elhagyni akarjuk Brüsszelt, hanem visszafoglalni, ezért nagyobb tétje van a választásoknak, mint valaha. Sok spanyol európai parlamenti képviselő kiáll a józan ész mellett, sőt vannak olyanok is, akik a magyarok mellett is kiállnak, ez pedig tabudöntögetőnek számít ott

− fűzte hozzá. – Mi már tavaly is tudtuk, hogy együtt erő vagyunk, ezért is mondtuk már a CPAC Hungaryn is ezt. Sikerült akkor a globalista-liberális rémálmot megvalósítani és végül a kultúrharc frontvonalába kerültünk − magyarázta.

Felidézte, hogy idén áprilisban ismét megrendezik a CPAC Hungaryt, ahol előbb elkezdődik a brüsszeli mocsár lecsapolása. Hozzátette, hogy a szuverenitás és a demokrácia védelme mind a magyaroknak, mind pedig a spanyoloknak fontos. 

Meg kell nézni, hogy a baloldal szélsőséges erőkkel szövetkezik, hogy gyengítse az államot. Láthatjuk spanyoloknál, ahol terrorista erőkkel álltak össze, itthon pedig a baloldal a Soros-hálózattal vagy a globalista erőkkel áll össze, hogy megdöntsék a demokratikusan megválasztott magyar kormányt. A demokráciát is védenünk kell. Számítunk a spanyol szövetségeseinkre, legkésőbb áprilisban a CPAC Hungaryn találkozunk

− tette hozzá Szánthó Miklós.

Juan García-Gallardo, Kasztília és León tartományi alelnöke elmondta, hogy „Orbán Viktornak igaza van, amikor azt mondja, hogy meg kell védenünk a határainkat, a családjainkat a globalistáktól”. – Brüsszel meg akarja mondani, hogy mit tanítsunk a gyermekeinknek, úgy gondolják, hogy a gyerekek az övéik, de ez nem igaz, hiszen a családhoz tartoznak. Egy kis brüsszeli csoport azt hiszi, hogy ők építik Európát, de ez sem igaz. Sokan vagyunk benne és meg kell tartani a szuverenitásunkat, csak úgy építhetjük fel Európát. Nincs egyetlen megoldás az összes gondra, meg kell találni azt, hogy kinek mi a jó − fűzte hozzá.

Meg akarjuk védeni  a hazánkat, a határainkat, a gyermekeinket, ezeket pedig tanulhatjuk Magyarországtól

− hangsúlyozta Juan García-Gallardo.

Magyarországgal példálóznak

– Magyarország egy modellként működhet a családi törvények miatt, hiszen a magyar kormány sokban segíti a családokat, hogy gyermekeket vállaljanak – magyarázta a spanyol politikus, aki szerint tenni kell azért, hogy pozitívabban álljanak hozzá az emberek az élethez. – Láttam, hogy Magyarország családbarát ország, ez jólesett nekem, mint leendő apának. A magyar kormánynak a családok fontosak és tesznek is értük, ezt akarjuk mi is − jelentette ki.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.