A szélsőbaloldali finanszírozók között Soros György is feltűnik

Soros előszeretettel használja ki egy kiszemelt ország etnikai-vallási konfliktusait, és ezeket felszítva próbálja destabilizálni a megdönteni kívánt rezsimeket.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 02. 02. 12:00
null
Forrás: Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kifizetődő szélsőbaloldali aktivistának lenni

2020 májusától a George Floyd afroamerikai férfi ellen elkövetett, fatális végkimenetelű rendőri brutalitás nyomán egyre hevesebb tiltakozások, sőt nyílt faji zavargások törtek ki az USA-ban – írja cikkében a Tűzfalcsoport. A felháborodott tüntetések néhány városban zavargásokba, fosztogatásokba és utcai összecsapásokba fajultak a rendőrséggel és az ellentüntetőkkel, és már egyes rendőrök is a tiltakozásokra erőszakkal reagáltak; 

május–júniusban 19 ember halt meg a zavargásokban, alig néhány hónappal az őszi elnökválasztás véghajrája előtt.

Nem tartott sokáig, hogy a radikálisok az utcára vonuljanak, miután a közvélemény-kutatások is a lakosság felháborodását jelezték. Washingtontól Los Angelesig a radikális baloldal beizzította „rohamgépezetét”. Polgárok között is zajlott a véres küzdelem. Az olyan csoportok, mint a ShutdownDC, a Black Lives Matter (BLM) és az Antifa még több áldozatot akartak, és egyre több tanulmány mutatott ki összefüggést a BLM, mint szélsőséges faji-ideológiai mozgalom térnyerése és a gyilkosságok számának ugrásszerű megnövekedése közt.

Az Egyesült Államokban a legutóbbi véres zavargás miatti jogtalan hatósági intézkedés okán a Seattle-ben kifizetett tízmillió dollárból legalább nyolcmilliót a szélsőbaloldali aktivistáknak juttattak. A jogi költségek levonása után a radikális aktivisták mindegyike valószínűleg hat számjegyű jutalommal távozik, annak ellenére hogy sokak szerint gyakorlatilag megpróbáltak elpusztítani egy várost.

Tavaly márciusban Philadelphia város baloldali vezetése úgy döntött, hogy 9,25 millió dollárt fizet 343 baloldali tüntetőnek, akik azt állították, hogy „fizikai és érzelmi sérüléseket” szenvedtek, amikor a rendőrség könnygázt és paprikaspray-t használt, hogy eltávolítsa őket a belváros egyik főútvonaláról a Black Lives Matter stílusú, közvetlen akció során 2020-ban. Jóllehet akkor rögzített videókon látszik, hogy a tömeg lezárta az autópályát, miközben közvagyont rongáltak.

Balliberális védőháló és Soros-dollárok

Milliárdokat költ a hatalma fenntartása érdekében (Fotó: Brendan Smialowski)

Egy konzervatív fotóriporter a sürgősségin kötött ki múlt szombaton, miután Portlandben megtámadták az Antifa aktivistái. Andy Ngo éppen az Antifa több jobboldali csoport elleni ellentüntetéséről tudósított, amikor a feketébe öltözött, maszkot viselő támadók ellene fordultak. Az amerikai mainstreamhez tározó Wall Street Journal azzal mentegeti a támadókat, hogy idézi az egyik aktivistát, Effie Baumot. Szerinte Ngo már korábban is provokálta a tüntetőket és ez igazolja a fizikai erőszakot. 

Ngo tudósított arról is, ahogy Antifa-aktivisták Izrael-ellenes demonstrációt tartottak Washington D. C.-ben.

Elemzések szerint a szélsőbaloldali szervezet egyik legjelentősebb finanszírozója az Alliance for Global Justice, mely szervezet 2016-ban és 2017-ben (együttesen)

a Soros-közeli Amnesty Internationaltől, valamint a Tides Foundationtől 30 ezer, illetve több mint 404 ezer dollár támogatásban részesült. Kevésbé meglepő, hogy a Tides Foundation egyik fő pénzügyi forrása a Nyílt Társadalom Alapítványok, amely 2016 óta több millió dollárt adományozott számukra. 

Akkor Frank Wright, Ph.D. és John Aman arról írtak, hogy a milliárdosnak nagy tapasztalata van „a világ vezetőinek elűzéséről”.

Soros előszeretettel használja ki egy kiszemelt ország etnikai-vallási konfliktusait, és ezeket felszítva próbálja destabilizálni a megdönteni kívánt rezsimeket. Indiában ideális tematikát jelent számára a hindu–muszlim konfliktus. A saját hazájában, az USA-ban pedig a faji konfliktusnak a polgárháborúba már-már átcsapó kiélezésében játszott jelentős szerepet a közelmúltban, miután egy afroamerikai bűnöző rendőri intézkedés során bekövetkezett halála nyomán tüntetéshullám tört ki az Egyesült Államokban. A spekuláns olyan szélsőséges szervezetek, sőt terrorszervezetnek tartott formációk támogatásával mélyíti az árkokat, mint a szélsőbaloldali Antifa. 

Az üzletember korábban pedig a Közel-Kelet és Kelet-Európa több országában szervezett úgynevezett színes forradalmakat, s központi szerepe volt a társadalmi-gazdasági tragédiába torkolló 2011-es arab tavasz eseményeinek kiváltásában is.

A Project Veritas a szélsőbaloldali szervezeteket, például az Antifát leleplező titkos videósorozatának részeként olyan felvételeket tett közzé, amelyeken szélsőbaloldali demokrata aktivisták Soros György finanszírozásával és az amerikai PD-személyiségekhez fűződő politikai kapcsolataival hencegnek.

Tom Steyer – a milliárdos, aki sikertelenül kampányolt a Demokrata Párt 2020-as elnökjelöltségéért – és a spekuláns Soros György is szerepel finanszírozóként az új klipben a Refuse Fascism nevű, Donald Trump elnök „eltávolítását” célzó szervezetben.

Radikális baloldali módszerek a politika szolgálatában  

Richard Poe és David Horowitz társszerzője az Az árnyékpárt című sorozatnak, amely Soros György messzemenő befolyásának vizsgálata során arra jutott, a baloldali milliárdos „szeret forradalmakat” szervezni. „Soros György megpróbálja »ellopni« a választásokat” – mondta Poe a D. James Kennedy Ministries evangélikus médiának, amely új, országosan sugárzott dokumentumfilmet készített: „Radikális milliárdos: Soros György és Amerika átalakításának rendszere” elnevezéssel. 

Poe azt állítja, hogy Sorosnak „egy egész kiváló szakértői csapata van, a világ legjobb szakértői. És megpróbálják abszolút ellopni a választásokat.”

Korábban a Soros által finanszírozott agresszív tüntetők elárasztották Belgrád utcáit, hogy ellehetetlenítsék a választásokat. A Soros által finanszírozott Otpor nevű, 70 ezer fős harcos ifjúsági szervezet a szavazás helyett puccsot szervezett – írja Horowitz és Poe. Így is tettek – magyarázzák a szerzők –, harci ruházatra, fegyverekre és Molotov-koktélokra építve generáltak megmozdulást. 2000. október 5-én pedig „forradalmárok” szítottak feszültséget Belgrádban, felgyújtva a szövetségi parlament épületét, valamint az RTS állami televíziós hálózat központját. Janes Sentinel jelentése szerint az Otpor által vezetett AK–47-esekkel, mozsárokkal és vállról indítható páncéltörő fegyverekkel útzárakat állítottak fel Belgrád körül. Szlobodan Milosevics elnök lemondott, azonnal letartóztatták és a Nemzetközi Büntetőbíróság elé állították.

FRANCE - ANTIFASCIST DEMONSTRATION IN TRIBUTE TO CLEMENT MERIC IN PARIS
Rendkívül erőszakosak és kegyetlenek (Fotó: Anna Margueritat)

Soros egyik munkatársa később azt mondta a Los Angeles Timesnak: 

Azért voltunk itt, hogy támogassuk a civil szektort – azokat az embereket, akik Szlobodan Milosevics rendszere ellen harcoltak. Munkánk nagy része titkos volt.

Neil Clark brit újságíró Milosevics akkori menesztését annak a kilencéves, 100 millió dolláros befektetésnek nevezte, amelyet Soros a szerb ellenállás finanszírozására és kiképzésére fordított.

Az általánosan elfogadott közvélemény szerint Soros György az a személy, aki megtervezte Sevardnadze megdöntését – mondta egy grúz újság szerkesztője a kanadai Globe and Mail lapnak. »Örülök a Grúziában történteknek, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy hozzájárultam ehhez«

mondta Soros a Los Angeles Timesnak.

Miután Soros előszeretettel alkalmazta a tömeges tiltakozásokat, sőt a tömeges erőszakot a rendszerváltás kikényszerítésére Európa-szerte, Soros a 2000-es években részben az Egyesült Államokra helyezi a fókuszt. „Hiszek a nyitott társadalom értékeiben” – mondta már 2003-ban, hozzátéve: „Az elmúlt 15 évben energiáim nagy részét arra összpontosítottam, hogy külföldön küzdjek ezekért az értékekért. Most az Egyesült Államokban teszem ugyanezt.”

A célkeresztben Trump is

Egyértelmű, hogy egyre erősödő nyomásra lehet számítani a demokrata párti (és Soros támogatta) kampányok tekintetében. A nyáron 93 éves Soros György és fia, Alexander Soros komoly, potenciális veszélyként kezelik Donald Trump esetleges visszatérésének lehetőségét 2024-ben. Soros ugyanakkor már átadta a közel 30 milliárd dolláros pénzügyi birodalma feletti irányítást Alexandernek, aki erről egy, a The Wall Street Journal című lapban 2023. június közepén megjelent interjúban számolt be.

Alexander Soros elmondása szerint most attól fél a legjobban, hogy Trump visszatér a Fehér Házba, ami azt is előre jelzi, hogy a Soros-szervezetek valószínűleg még az eddigieknél is jóval nagyobb pénzügyi forrást fog mozgósítani a 2024-es elnökválasztási kampány időszakában, amelynek a végső kimenetele talán az egész nyugati világ szempontjából lényeges politikai fordulópontot jelenthet majd.

Borítókép: Soros György és fia, Alexander Soros (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.