Cellaügy: ismét Soros és Brüsszel kottájából támadják hazánkat

A rossz emlékű börtönbiznisz időszakát idéző lejárató kampány indult hazánk ellen a napokban a brutális embervadászatért bíróság előtt álló egyik olasz szélsőbaloldali aktivista fogva tartása ürügyén. Figyelemre méltó, hogy a tavaly februári budapesti támadássorozat elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis védelmét az a Magyar György látja el, akinek a fiával közös ügyvédi irodája volt korábban a rossz börtönkörülmények miatt tömegesen indított kártérítési perek egyik főszereplője, haszonélvezője.

2024. 02. 02. 5:30
20221029__MI_0077
20221029 Budapest A Mindenki Magyarországa Mozgalom közgyűlése Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Magyar György ügyvéd Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi botrányt próbáltak szítani a tavaly februári brutális szélsőbaloldali embervadászat elsőrendű vádlottjának hazai és külföldi pártfogói, illetve a globalista sajtó. 

A hazánk elleni újabb támadás ürügyét a fogvatartási körülményekről szóló alaptalan, hamis vádak szolgáltatták, ami nem újdonság, hiszen az elmúlt években milliárdokat kellett a magyar államnak kifizetnie az úgynevezett börtönbiznisz miatt.

A magyarországi büntetés-végrehajtási intézményekben tapasztalható rossz fogvatartási körülményekre hivatkozva egy jól behatárolható kör közreműködésével tömegesen indítottak kártérítési pereket elítéltek, akik esetenként milliós kártérítési összegeket zsebelhettek be.

A szélsőbaloldali támadássorozat elkövetőinek perében ismét felbukkan Magyar György ügyvéd, aki az egyik ismert szereplője volt az említett kártérítési perdömpingnek. A baloldali politikában is aktív – a 2021-es előválasztás lebonyolításában közreműködő – jogász most az olasz szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis védelmét látja el, akire az ügyészség 11 év letöltendő szabadságvesztést kért bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Magyar György a sajtónak panaszkodott a hétfői tárgyalás után, miközben az olasz sajtót elárasztották azok a képek, amelyeken a vádlott kéz- és lábbilincsben látható. 

Védencem nagyon rosszul viseli a fogva tartás körülményeit. Úgy érzi, feleslegesen tartották ilyen szigorú felügyelet alatt. Kezdetben a kapcsolattartást sem engedélyezték a szüleivel. Nemzetközi terroristaként tekintenek rá

 – nyilatkozta az ügyvéd a Magyar Hangnak.


Egyből hazánknak rontott a globalista sajtó

A nemzetközi sajtó is lecsapott az ügyre. A Financial Times beszámolója szerint több lap is arról írt, hogy a nővel úgy bánnak a magyar hatóságok, mint egy állattal, szerintük ilyen eljárás Olaszországban csak a legkeményebb maffiózókkal szokás. A hisztériakeltés olyan szintre jutott, hogy Giorgia Meloni olasz kormányfőt is támadták, mivel Orbán Viktor régi szövetségese. 

Ezért kedden az olasz külügyminiszter a római magyar nagykövetet berendelte, Meloni pedig éjjel felhívta telefonon a magyar miniszterelnököt.

Később a szerdai brüsszeli csúcson személyesen is találkozott a két vezető és Orbán Viktor részletesen tájékoztatta Melonit az olasz vádlott elleni eljárásról, hangsúlyozva, hogy Magyarországon minden fogvatartottat egyformán kezelnek, továbbá személyesen is garantálta, hogy Salis tisztességes eljárásban részesül.
 

A börtönbiznisz haszonélvezői

Az újabb botránykeltés kapcsán érdemes felidézni, hogy az olasz szélsőbaloldali aktivistát védő ügyvéd és fia, Magyar Gábor, a börtönbiznisz mellett számos esetben lépett fel a magyar állam ellen, akár a nemzetközi színtéren is. Magyar Gábor irodája az egyik haszonélvezője volt a már említett kártérítési pereknek. Magyar György fia és ügyvédtársa ekkoriban, 2015-ben a Népszava kérdésére meg is jegyezte: „Sajnos egyre több komoly ügy kerül Strasbourgba, lassan egy külön magyar osztályt lehetne létrehozni.” Arról persze már szemérmesen hallgatott, hogy a dömping egyik szereplője épp a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda lehetett – legalábbis a nevük feltűnően sokszor kerül elő az Emberi Jogok Európai Bírósága döntéseiben.
 

Biszku Béla védője

Magyar Gábor korábban azzal híresült el, hogy ő volt az egykori véreskezű, kommunista belügyminiszter, Biszku Béla ügyvédje. A büntetőügyre Magyar koncepciós eljárásként tekintett. „Ha ennyire nem számít a látszat sem, akkor írja meg a Fidesz az ítéletet, úgyis a statuálás a lényeg” – mondta akkor az Origónak a védő. 

Egy 2011-es blogbejegyzésben már a kommunista bűnösök felelősségre vonását lehetővé tevő új törvény ellen is szót emelt.


A Soros-hálózat tagja

Jól dokumentált Magyar Gábor nemzetközi globalista körökhöz és a Soros-hálózathoz fűződő elkötelezettsége, a korábbi tanulmányai és eddigi pályafutása számos példát mutat erre. A jogász 1995-ben elvégezte a Soros György által támogatott New School for Social Research „Demokrácia és sokszínűség” programját New Yorkban, egy 2011-es életrajza szerint pedig a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületének tagja/tagja volt. Utóbbit szintén támogatja Soros György alapítványa, az Open Society Foundations.
 

Ügyvédből brüsszeli bürokrata

– Statisztából színikritikus – ezekkel a szavakkal állt munkába az Európai Bizottságnál 2017-ben, azaz lényegében kimondta, hogy Magyarország, illetve hazánk szuverenitása ellen kíván dolgozni Brüsszelben. Nem is várt sokat az ígérete valóra váltásával, már a 2018-as országgyűlési választások előtt egyértelművé tette, Brüsszel mindent megtesz azért, hogy az április 8-i választásokon ne Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP alakítson kormányt a következő négy évre.
 

Magyarországot lejárató jelentések

– Magyar Gábor a 2021-es jogállamisági jelentés készítésekor is Magyarország érdekei ellen lépett fel. Bizony Brüsszelben is készülnek a 2022-es magyarországi választásokra – így kommentálta a Magyar Nemzetnek 2021 májusában egy uniós forrás, hogy a hazai sajtóban is nagy visszhangot kapott: Magyar Gábor – a baloldali ügyvéd-politikus Magyar György fia – a hazánkról készülő, 2021-es jogállamisági jelentés előkészítő delegációjának kapcsolattartója az Európai Bizottság színeiben. 

Ő állította össze például azoknak a magyarországi civil szervezeteknek a listáját, amelyekkel az EB konzultál a hazai jogállamiság helyzetét firtató dokumentum elkészültekor.

Magyar Gábor szerepvállalását már Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is bírálta: egy izgága baloldali politikai aktivistának nevezte. – Magyar Gábor egy virtigli baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett – jelentette ki Deutsch Tamás.

Borítókép: Magyar György ügyvéd (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.