Putyin megnevezte az embert, aki miatt még mindig tart a háború

Kijev és Moszkva már megállapodott volna az ukrajnai békéről, de aztán jött egy nyugati kormányfő, aki megbuktatta a tervet. Ezt mondta a Tucker Carlsonnak adott interjújában az orosz elnök.

2024. 02. 09. 4:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök hiúsította meg az Oroszország és Ukrajna közötti békéről szóló tárgyalásokat. Erről is beszélt a Tucker Carlson amerikai véleményvezérnek adott interjújában az orosz államfő. 

Vlagyimir Putyin elnök elmondta: kész volt megállapodást aláírni az ukrajnai háború befejezéséről, de Boris Johnson megbuktatta az egyezséget.

Az orosz elnök azt állította, hogy a volt brit miniszterelnök beszélte le Kijevet a dokumentum aláírásáról. Johnson szerepe nem először kerül nyilvánosságra az ukrajnai háború esetleges befejezésével kapcsolatban. A volt kormányfő korábban nonszensznek minősítette ezeket az állításokat.

Vlagyimir Putyin kijelentette: szomorú, hogy így történt, mert már másfél éve megállíthatták volna az ellenségeskedést. 

A kijevi vezetésről is ismertette véleményét az orosz államfő. – Volodimir Zelenszkij becsapta a szavazóit, az ukrán elnök nem hozta el népének az ígért békét – mondta Vlagyimir Putyin a Tucker Carlsonnak adott interjújában.

Ön szerint Zelenszkijnek jogában áll tárgyalni a konfliktus rendezéséről?

– kérdezte az amerikai véleményvezér az orosz elnöktől, aki úgy fogalmazott, úgy gondolja, hogy igen. Putyin egyúttal Zelenszkij hátterét is elemezte: 

Az apja a második világháború alatt a nácik ellen harcolt. Egyszer beszéltem vele erről. Azt mondtam: Volodimir, mit csinálsz? Miért támogatod ma a neonácikat Ukrajnában, miközben édesapád a fasizmus ellen harcolt? Frontkatona volt. Nem mondom el, mit válaszolt.

Putyin szerint Zelenszkij az ukrán emberek azon várakozása alapján került hatalomra, hogy ő vezeti Ukrajnát a békéhez. 

Ennek köszönhető, hogy elsöprő fölénnyel nyerte meg a választásokat.

Az orosz elnök azonban úgy véli, Zelenszkij a hatalomra kerülését követően két dologra is rájött: egyrészt arra, hogy jobb, ha nem ütközik a neonácikkal és a nacionalistákkal, mert azok agresszívek és nagyon aktívak, másrészt hogy az Egyesült Államok támogatja őket, és mindig is támogatni fogja azokat, akik szemben állnak Oroszországgal. 

Tehát annak ellenére foglalta el a megfelelő pozíciót, hogy megígérte népének, hogy véget vet az ukrajnai háborúnak. Becsapta a szavazóit

– tette hozzá Putyin.

Az orosz elnök az interjúban ugyanakkor beszélt a „megállíthatatlan” Elon Muskról is.

Nagyon okos ember

 – így jellemezte az amerikai milliárdos vállalkozót az orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott kétórás interjújának befejező részében.

Vlagyimir Putyin szerint az X-et is birtokló Elon Musk segíthet a világnak megtalálni a mesterséges intelligencia használatának biztonságos módját. Mint fogalmazott: 

Azt hiszem, nincs megállás Elon Musknál, azt fogja tenni, amit jónak lát. Szerintem okos ember. Őszintén hiszem, hogy ő az. Tehát meg kell állapodnod vele, mert a mesterséges intelligenciát bizonyos szabályoknak kell alávetni.

 

Borítókép: Tucker Carlson interjúja Vlagyimir Putyinnal

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.