Putyin szerint így lenne vége pár hét alatt az orosz–ukrán háborúnak

Az orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott interjúban kifejtette, mi vezethetne el ahhoz, hogy rövidesen véget érjen a vérengzés Ukrajnában.

2024. 02. 09. 3:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin azt mondta a Tucker Carlsonnak adott interjúban, hogy az ukrajnai háború néhány héten belül véget érhet. 

A sztárújságíró kérdésére a béke lehetőségéről, az orosz elnök azt mondta: ha a Nyugat valóban abba akarja hagyni a harcot, abba kell hagynia a fegyverszállítást. 

Néhány héten belül vége lenne. Ennyi

 – tette hozzá Putyin.

A mintegy kétórás beszélgetés részeként az orosz államfő kifejtette: az általa csak „különleges katonai műveletnek” nevezett akció céljait még nem sikerült elérni, mert az egyik cél „a nácimentesítés”. Putyin elmondta azt is, hogy mit ért ez alatt. Szerinte ez mindenféle neonáci mozgalom betiltását jelenti, ugyanis úgy véli, meg kell szabadulni azoktól, akik fenntartják ezt a koncepciót, támogatják ezt a gyakorlatot.

Az orosz elnök az isztambuli béketárgyalásokkal kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a tárgyalások már majdnem befejeződtek, de Kijev végül elutasította a megállapodásokat, amikor az orosz csapatok kivonultak Kijevből. 

Carlson az interjúban azt is megkérdezte Putyintól, hogy szerinte túl megalázó-e ezen a ponton, hogy a NATO elfogadja az orosz ellenőrzést a két évvel ezelőtt elfoglalt ukrán területek felett?

Gondolják meg, hogyan tegyék ezt méltósággal

– mondta Putyin.

Az interjúban szó esett az orosz elnök és Washington kapcsolatáról. Arra a kérdésre, hogy mikor beszélt utoljára Joe Biden amerikai elnökkel, Putyin azt mondta, nem emlékszik erre, Donald Trump korábbi elnökkel viszont nagyon jó kapcsolatokat ápolt.

Nem elég az érdek, képesség is kellett az Északi Áramlat felrobbantásához, legalábbis Vlagyimir Putyin szerint.

Ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket?

– tette fel a kérdést Tucker Carlson Vlagyimir Putyinnak az eset kapcsán. Az orosz elnök annyit mondott: 

Biztos te

– mire Carlson azt felelte, 

Aznap elfoglalt voltam. Nem én robbantottam fel az Északi Áramlatot.

Hosszabb nevetés után komolyra váltva a szót Putyin úgy fogalmazott, ha Carlsonnak volt is alibije, a CIA-nak nem. Állítását alátámasztandó úgy fogalmazott, az Egyesült Államoknak megvan a képessége és érdeke is a csővezeték felrobbantásához. Mint magyarázta, az érdek talán többekben is megvan, a megvalósításhoz való kapacitás azonban nincs. 

Nem mindenki képes a Balti-tenger fenekére süllyedni és végrehajtani ezt a robbanást. ...Két komponenst kell összekapcsolni. Kinek érdeke és ki képes rá?

– szögezte le Putyin.

Borítókép: Tucker Carlson interjúja Vlagyimir Putyinnal (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.