Szélsőbaloldaliak törtek be a velencei magyar konzulátusra

A szélsőbaloldali tüntető szabadon engedését követelik az olasz igazságügyi minisztertől.

2024. 02. 09. 19:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ilaria Salist engedjék azonnal szabadon” − ez a szlogen állt azon a molinón, amit tartva harminc aktivista betört péntek délelőtt a velencei Piazzale Román található magyar konzulátusra.

Amíg Carlo Nordio igazságügyi miniszter Padovába látogatott, addig a szélsőbaloldali tüntetők üzentek neki, a Magyarországon fogva tartott nő szabadon bocsátását kérték.

Azért vagyunk itt, mert a szabadságát akarjuk, ez a per egy bohózat, amely csak az antifasizmust akarja megbüntetni egy olyan államban, ahol a migránsellenes járőrözést a határokon nemcsak megtűrik, hanem előmozdítják. Ez antidemokratikus politika 

– magyarázzák a tüntetők.  

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már írt, Ilaria Salis azért van letartóztatásban, mivel ellene bűnszervezetben elkövetett háromrendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. A nőt a tavaly februárban Budapesten brutálisan végrehajtott szélsőbaloldali támadások miatt állították bíróság elé.

Borítókép: A szélsőbaloldali olasz Ilaria Salis a tárgyaláson (Forrás: Képernyőkép/Hír TV) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.