Az orosz külügy nyugati hekkertámadásokra figyelmeztet a közelgő elnökválasztás előtt

A Nyugat intenzív kibertámadásokat folytat az elnökválasztás előtt, mondta Gennagyij Aszkaldovics. A különmegbízott szerint az orosz külügyminisztérium felkészült a külföldön leadott szavazatok fogadására.

Forrás: TASZSZ2024. 03. 06. 17:21
null
Ballot papers to be used in the 2024 Russian presidential election are pictured at a printing house in Novosibirsk on February 22, 2024. The election will be held over a three-day period from March 15 to 17. (Photo by Vladimir NIKOLAYEV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz elnökválasztás előtt a nyugati országok már most is masszív kibertámadásokat folytatnak, de az ország választási rendszere biztos lábakon áll. Erről Gennagyij Aszkaldovics, az orosz külügyminisztérium különmegbízottja beszélt a Föderációs Tanács állami szuverenitás védelmével és az Oroszországi Föderáció belügyeibe való beavatkozás megelőzésével foglalkozó bizottságának ülésén, számolt be róla a TASZSZ hírügynökség.

Symbol image cybercrime
Illusztráció. Fotó:  DPA/dpa Picture-Alliance via AFP/Annette Riedl

Tömeges kibertámadásokat hajtanak végre és készítenek elő nyugati és a más országok hekkerei. Hadd emlékeztessek arra, hogy a tavalyi önkormányzati választásokon a Központi Választási Bizottság adatai szerint csak egy nap alatt mintegy 170 ezer kibertámadást vertek vissza

– mondta. 

Aszkaldovics arra is rámutatott, hogy az orosz választási rendszerek ellenállónak bizonyultak a külső kiberbefolyással szemben, de ez egyben azt is jelzi, hogy ellenség mekkora nyomást gyakorol az orosz államra, tette hozzá.

Aszkaldovics szerint a rendszer teljesen felkészült a külföldi választások lebonyolítására.

Hat-hét országban már lefolytattuk az előrehozott szavazást. Valahol 435 ember szavazott előre. Mindez normális üzemmódban zajlott. Jelenleg 280 szavazóhelyiséget alakítottunk ki. Összehasonlításképpen: a 2018-as választásokon 394 szavazóhelyiséget alakítottak ki. Megalakultak a választási bizottságok, és a szavazólapokat is kiszállították

– tette hozzá.

A Föderációs Tanács 2024. március 17-re tűzte ki az orosz elnökválasztást. A Központi Választási Bizottság döntése alapján a szavazás most első ízben három napig tart: március 15-én, 16-án és 17-én tartják meg.

Borítókép: A 2024-es orosz elnökválasztáson használandó szavazólapok egy novoszibirszki nyomdában 2024. február 22-én. A választást három napon át, március 15. és 17. között tartják (Fotó: AFP/Vlagyimir Nyikolajev) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.