Drámai segélykérés Zelenszkijtől, Ukrajna a végét járja? + videó

Az ukrán elnök drámai hangvételű posztban kért segítséget az orosz erők elsöprő erejű támadásai miatt.

2024. 03. 22. 10:29
Ukraine. Year 2024 Forum, Amid Russia Continue Attack On Ukraine, In Kyiv,
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részt vesz Ukrajnában az 2024-es év fórumon, miközben Oroszország folytatja Ukrajna elleni támadását Kijevben, 2024. február 25-én. Fotó: Maxym Marusenko Forrás: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka folyamán Oroszország újabb hatalmas támadást hajtott végre rakétákkal és drónokkal Ukrajna infrastrukturális létesítményei ellen. Az oroszok több régióban lévő célpontokat vették célba. A katonai tisztviselők szerint a támadásokat drónokkal, Iszkanderekkel, Kinzsalokkal és X–101-es rakétákkal hajtották végre. 

Ma éjjel Oroszország több mint 60 „Shahed” drónt és közel 90 különböző típusú rakétát lőtt ki Ukrajnára. A világ a lehető legtisztábban láthatja az orosz terroristák célpontjait: erőművek és energiaellátó vezetékek, egy vízerőmű gátja, lakóépületek, sőt még egy trolibusz is. Oroszország az emberek mindennapi életével háborúzik. Részvétem a terror által megöltek hozzátartozóinak.

– írta az X platformra feltett üzenetében az ukrán elnök.

 

A támadás által érintett valamennyi városban elkezdődtek a helyreállító munkálatok, fogalmazott Zelenszkij.

A mentők, az energetikai szakemberek, a regionális és helyi hatóságok, a rendőrség és a közműszolgáltatók is segítenek az embereknek. Senki sem marad segítség nélkül. Az elektromos áramszolgáltatás helyreállítása folyamatban van. Harkivban és környékén, Zaporizzsjában, Szumiban, Poltavában, Dnyipróban, Odesszában, Hmelnickijben és környékén, Vinnicjáben, valamint Ivano-Frankivszkban tegnap este óta megkezdődött a helyreállítás.

Az ukrán elnök szerint az orosz rakéták nem késlekednek, ellentétben az Ukrajnának szánt segélycsomagokkal. 

A „Shahed” drónok nem tétováznak, ellentétben egyes politikusokkal. Nagyon fontos megérteni a késedelem és az elhalasztott döntések árát – üzent Zelenszkij.

A Patriot-rendszereknek meg kell védeniük Harkivot és Zaporizzsját; hatékony légvédelemre van szüksége az emberek, az infrastruktúra, az otthonok és a gátak védelméhez. Partnereink pontosan tudják, hogy mire van szükség. Határozottan támogatni tudnak bennünket. Ezek a szükséges döntések. Az életet meg kell védeni ezektől a moszkvai vademberektől

– írja Zelenszkij.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részt vesz Ukrajnában a 2024-es Év fórumon, miközben Oroszország folytatja Ukrajna elleni támadását Kijevben, 2024. február 25-én (Fotó: NurPhoto/Maxym Marusenko) 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.