Egyórás tárgyalás, vacsora és közös koncert: ez volt a Trump és Orbán találkozójának programja + galéria

A magyar miniszterelnököt floridai rezidenciáján fogadt a korábbi amerikai elnök.

Forrás: MTI2024. 03. 09. 0:23
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald
Orbán Viktor és Donald Trump tárgyalása Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel tárgyal Mar-a-Lagóban, Trump floridai rezidenciáján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyalnak Donald Trumppal és munkatársaival.

– A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódik a program – mondta Havasi Bertalan.

– Béketeremtők – írta ki a közösségi médiában közös fotójukhoz Orbán Viktor. „Találkozó Donald Trump elnökkel. Make America great again, Mr. President!” – fűzte a képhez.

A találkozóról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is közzétett egy fotót Facebook-oldalán:

 

Orbán Viktor és Donald Trump találkozójának a két legfontosabb napirendi pontja a béke megteremtésének kérdése és az amerikai–magyar kapcsolatok rendezése lesz. Orbán és Trump között működik a kémia, sok mindenben azonos az álláspontjuk – nyilatkozta korábban a lapunknak a találkozó kapcsán Fekete Rajmund. A Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa rámutatott arra is,  sokkal nagyobb politikai súlya lett Magyarországnak, mint amit az ország mérete indokolna, köszönhetően a magyar miniszterelnök politikájának.

A nemzetközi liberális sajtó mindenesetre már előre őrjöngött a találkozó miatt. 

Borítókép: Orbán Viktor és Donald Trump tárgyalása. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.