Veszélyes betegség terjed a migránsok között + videó

Újabb kanyarós esetet jelentettek arról a chicagói menekültszállásról, ahol decemberben már meghalt egy kisgyermek a legyőzöttnek hitt, de manapság újra erőre kapó betegségben. A kanyaró egy illegális migráns gyermekénél jelentkezett, és mivel későn vették észre, félő, hogy többeket is megfertőzhetett a zsúfolt szálláson.

2024. 03. 11. 10:29
null
A health worker administers a vaccine to a child at a temporary vaccination camp following a measles outbreak that has caused the death of 10 children, in Mumbai on November 23, 2022. (Photo by INDRANIL MUKHERJEE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chicagóban újabb kanyarós beteget szűrtek ki. A betegséget ugyanazon a raktárból kialakított menekültszálláson észlelték, ahol decemberben egy migráns kisfiú lett a kanyaró áldozata – írja a Breitbart amerikai hírportál.

migráns kanyaró
Migráns kisgyereknél diagnosztizáltak kanyarót Chicagóban (Fotó: Anadolu Agency/Anadolu via AFP/Sayed Khodaiberdi Sadat)

Mivel az újabb megbetegedést későn észlelték, félő, hogy a zsúfolt szállás közel kétezer lakója közül többen is megfertőződhettek. A város egészségügyi hatóságai most azt próbálják feltérképezni, hogy a menekültszállás lakói milyen oltásokat kaptak meg, illetve egy elkülönítési terven is dolgoznak a hasonló esetek elkerülésére.

Míg egész 2023-ban „csupán” 58 kanyarós esetet jegyeztek fel az Egyesült Államokban, idén már 41 megbetegedést jelentettek 16 államból.

 

Nem csak a kanyarót hozhatták magukkal a migránsok

Az amerikai egészségügyi hatóságok már nem először hívják fel a figyelmet, hogy a migránsok érkezésével a kanyaró mellett olyan, szintén legyőzöttnek hitt betegségek is újra megjelentek az országban, mint például a tuberkulózis vagy a gyermekbénulás.

Sokan, akik a közelmúltban érkeztek New Yorkba, olyan országokban éltek vagy olyan országokon keresztül utaztak, ahol magas a tbc aránya

− írta még a nyáron Ashwin Vasan, New York város egészségügyi biztosa egy, a helyi orvosoknak és az egészségügyi igazgatóknak címzett levelében, amelyet a New York Post amerikai napilap idézett.
Borítókép: Kanyaró elleni oltást kap egy kisgyermek (Fotó: AFP /Indranil Mukherjee)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.