Rendőrök verik a tüntetőket – Megdöbbentő jelenetek Lengyelországból + videók

Összetűztek a rendőrséggel az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán áruk behozatala ellen szerdán Varsóban rendezett gazdatüntetés résztvevői, több rendőr és gazda megsebesült, több tüntetőt őrizetbe vettek, a rendőrség távozásra szólította fel az összegyűlteket.

2024. 03. 06. 18:34
null
Varsó, 2024. március 6. Az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán termékek európai behozatala ellen tüntetnek gazdák Varsóban 2024. március 6-án. A lengyel gazdák több hónapja tiltakoznak azon uniós szabályozás ellen, amely vámmentessé tette, és az unióban elõírt szigorú minõségi követelményektõl is mentesíti az ukrán mezõgazdasági termékek behozatalát, súlyos versenyhátrányt okozva nekik. MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak Fotó: Pawel Supernak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel parlament előtt tüntető gazdákkal szemben erőszakosan léptek fel a rendőrök. Sajtóértesülések szerint a gazdatüntetésen, a gazdák viselkedése váltotta ki a rendőrök reakcióját. A lengyel rendőrség közösségi oldalán írt arról, hogy a rendőrök nem lehetnek célpontjaik a tüntetőknek, hiszen semmi közük ahhoz az ügyhöz, amiért ott vannak. 

A rendőrök könnygázt és gumibotot is használtak a tüntetők ellen, az erőszakos fellépésükről rengeteg videó és kép került fel az internetre.

Több olyan is felvétel látszik, hogy ütlegelik a tüntető gazdákat a rendőrök, sőt olyan is, ahol a földre szorítanak egy embert. Van olyan jelenet is, ahol az látszik, hogy egy rendőr követ dob a tüntetőkre.

Az egész helyzetet élénken kommentálják a közösségi médiában. „Korábban a bányászokra lőttek. Most a szuverén többség képviselőire akarnak lőni: gazdákra, erdészekre, vadászokra, szakszervezetisekre...?” – teszi fel a kérdést felháborodottan a PiS képviselője, Anna Kwiecień.

Andruszkiewicz Adam, a PiS parlamenti képviselője azt írta, hogy „a Tusk–Hołownia koalíció erőszakkal elhallgattatja a Szejm előtt tüntető lengyeleket. Pontosan ugyanaz, mint a Függetlenségi Menetekkel Donald Tusk első kormánya idején. Ha úgy gondolja, hogy erőszakkal elveszi szuverenitásunkat és méltóságunkat, mélyen meg fog lepődni”.

 Tusk visszatért, a törvénytelenség visszatért − írta Arkadiusz Mularczyk képviselő.

Borítókép: Erőszakba torkollott a tüntetés Varsóban (Fotó: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.