Újabb háborús üzenet érkezett Franciaországból

Emmanuel Macron francia elnök után már Thierry Burkhard vezérkari főnök is azt hangoztatja, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek számolnia kell azzal, hogy egy ponton nyugati csapatok érkeznek Ukrajnába.

2024. 03. 21. 20:51
Emmanuel Macron francia elnök és Thierry Burkhard vezérkari főnök kezet ráztak a világháborúra (Fotó: Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek meg kell értenie, hogy az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás a szárazföldi csapatokra is kiterjedhet – mondta Thierry Burkhard tábornok, a francia fegyveres erők főnöke.

Putyin arra az elképzelésre építette hadműveletét, hogy a Nyugat soha nem fog bevonulni Ukrajnába, hanem egyszerűen csak fegyvereket szállít. Meg kell mutatnunk neki, hogy ezzel a logikával nem fog tudni végigmenni, mert ez az elképzelés nem helyes

– tette hozzá a vezérkari főnök. Kiemelte:

Az ukrajnai háború aggaszt minket, mert érintettek vagyunk a következményeiben. Az európaiaknak ezért képesnek kell lenniük arra, hogy kockázatot vállaljanak, hogy Európa biztonságát garantálják az elkövetkező évtizedben.

Burkhard megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy Emmanuel Macron francia elnök az elmúlt hetekben többször kijelentette, nem zárja ki nyugati csapatok Ukrajnába telepítését, ami jelentős változást jelentett országának a háborúval kapcsolatos álláspontjában. Ez minden bizonnyal egy világháború kirobbanását okozná, amire Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is felhívta a figyelmet.

A megjegyzések élénk vitát váltottak ki a szövetségesek között: számos NATO-tag, köztük Németország és az Egyesült Államok elutasította a lehetőséget. Macron azonban nem mondott le arról, hogy belerángassa a többieket egy világháborúba, és megbízta Annalena Baerbock német külügyminisztert, hogy győzze meg Olaf Scholz német kancellárt a Taurus nagy hatótávolságú rakéták Ukrajnába telepítéséről. 

Más országok, például Észtország, Csehország vagy Finnország szerint viszont nem zárható ki teljesen a csapatok bevetése.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.