„Szabadként a szabadokkal és egyenlőként az egyenlőkkel”

– A lengyelek számára a szabadság és a szuverenitás az alapvető értékek közé tartoznak, csakúgy, mint a vallási tolerancia és a parlamenti demokrácia is. Most az a feladat áll előttük, hogy pozitív megoldást találjanak az értékek, a demokrácia és a jogállamiság válságára – jelentette ki Marek Kuchcinski, a lengyel PiS parlamenti képviselője.

2024. 04. 25. 16:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönöm a meghívást erre a konferenciára, amely az alapvető jogok védelméről szól. Egy olyan kongresszusra, mely a konzervatívok legnagyobb találkozója Európában, mely olyan embereket fog össze, akik más nemzetekkel együtt akarnak élni, és az első Lengyel Köztársaság legfőbb jelmondata szerint akarják ezt tenni, amely így szól:

Szabadként a szabadokkal és egyenlőként az egyenlőkkel” 

– fogalmazott Marek Kuchcinski, a lengyel PiS parlamenti képviselője, a szejm korábbi elnöke a CPAC Hungaryn.

Mint mondta, 

a lengyelek számára a szabadság és a szuverenitás az alapvető értékek közé tartoznak, csakúgy, mint a vallási tolerancia és a parlamenti demokrácia is, amelynek idén ünnepelik 556. évfordulóját. Most előttünk áll az a feladat, hogy pozitív megoldást találjuk az értékek, a demokrácia és a jogállamiság válságára.

– A válságok következtében Közép-Európa és Európa számos más országában az alapvető jogok megsemmisülnek. Az elkapkodott törekvés a központosított Európa megteremtésére az államok és a nemzetek hatásköreinek korlátozásának mindennapos gyakorlatát eredményezi. Szabadságunk korlátozását, bennünket, állampolgárokat korlátoznak. Mindez oda vezet, hogy védekeznünk kell, és a leghatékonyabb védekezési fegyver ebben a helyzetben a nyílt párbeszéd és az együttműködés – fogalmazott. 

Jelezte, hogy a visegrádi csoport néhány évvel ezelőtt megvédte őket az illegális bevándorlók áradatával szemben, és mindig, amikor együtt voltak, akkor erőt képeztek, számolt velük a világ. 

Régiónk valamennyi államának együttműködése lehetőséget ad arra, hogy felépítsük a szolidáris nemzetek Európáját. A közép-európai országok makrorégiót alkotnak, melyet a földrajzi közelség és a kommunizmus közös tapasztalata összeköt, és közösen fellépve könnyebben meg tudjuk majd védeni magunkat a fenyegetésektől, és könnyebb lesz majd megőrizni régió és nemzeteink kultúráját

– rögzítette.

– Jogokat és szabadságot akarunk, beleértve azt a jogot, hogy szabad és szuverén államok uniójában élhessünk. Az Európai Uniónak mindenki uniójának kell lennie, nem csak néhány kiválasztott országé. Azt kívánom, hogy a 2024-es év az együttműködésünk éve legyen szabadoknak a szabadokkal, egyenlőknek az egyenlőkkel. Azt kívánom Magyarországnak, az egész szabad világnak és azoknak, akik küzdenek a jobb Európai Unióért, hogy közösen, együtt, szolidárisan nyerjünk, győzzünk. Ezt a győzelmet kívánom. Szolidaritás! – zárta beszédét Marek Kuchcinski.

Borítókép: Marek Kuchcinski felszólal a CPAC Hungaryn

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.