A németek ítéletet hoztak a kormánypártok felett

Ricarda Lang és Annalena Baerbock baloldali pártja leszerepelt a választásokon.

2024. 06. 10. 2:21
Annalena Baerbock német külügyminiszter az ukrán partnerével, Dmitro Kulebával tartott kijevi sajtóértekezleten 2024. május 21-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már nyilvánvaló, hogy német Zöldek számára nem fognak sikeresen zárulni az európai parlamenti választások.

Az előzetes becslések szerint a Zöldek kormánypárt a szavazatok mintegy 12 százalékát kaphatta, miközben 2019-ben még 20,5 százalékkal óriási eredményt értek el.

Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere és a Zöldek társelnöke ugyan még nem reagált a lesújtó eredményre, de lehet, hogy a párt jobban is jár, hiszen korábban ahányszor megszólalt, rendre leégette magát és a német kormányt. Annalena Baerbock, Németország zöld külügyminisztere lankadatlanul az ukrajnai emberek mellett áll, és nem csak az év 365 napján. A német diplomácia vezére ugyanis ennél sokkal többre is képes, hiszen olyannyira eltökélt a háború sújtotta nép megsegítésében, hogy még arra is hajlandó, hogy kukába dobja a Gergely-naptárat. 

Németország átlagpolgárának évente csak 365 napja van arra, hogy biztosítsa a túlélését. Szökőévekben ez 366. De a zöldpárti miniszter önfeláldozó munkájának köszönhetően ez most másképp van. Baerbock állítása szerint egy év alatt 560 napot dolgozik.

 Hogy ezt pontosan hogyan teszi a németek zöldpárti külügyminisztere, valószínűleg örök rejtély marad. Mindenesetre az egyszerű népek továbbra is kénytelenek beérni 365 nappal egy évben. Az emberben joggal merül fel a kérdés, hogy az idei év vajon hány napból fog állni, és hány napra tervezi a jövő évet a német szövetségi kormány, és joggal teszi fel azt a kérdést is, hogy a béreknél is megjelenik-e ez a sajátos számfejtés.

Az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban is voltak érdekes megjegyzései, többek között megüzente az orosz elnöknek, 360 fokos fordulatot hajtson végre. Az orosz államfőnek valószínűleg nem lesz nehéz teljesítenie ezt a feladatot az ukrajnai háború kapcsán.

Borítókép: Annalena Baerbock német külügyminiszter az ukrán partnerével, Dmitro Kulebával tartott kijevi sajtóértekezleten 2024. május 21-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: Szerhij Dolzsenko)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.