Giorgia Meloni pártja nyerte az európai parlamenti választást

Töretlen a bizalom a jobboldal iránt.

2024. 06. 09. 23:22
Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszországban kormányzó jobboldali Olasz Testvérek párt vasárnap óriási ünneplésbe kezdett, mivel az SWG exit poll felmérése szerint a szavazatok 27-31 százalékát szerezték meg az európai parlamenti választáson, szemben a 2019-es alig több mint hat százalékkal.

Giorgia Meloni miniszterelnök másfél évvel azután, hogy átvette a hatalmat, a voksolást a miniszterelnökségéről szóló szavazásnak tekintette. Most abban reménykedik, hogy az eredmény megerősíti hatalmát az olasz politikában.

A másik fő ellenzéki pártot, az Öt Csillag Mozgalmat 10-14 százalékon mérték az első becslések során, míg a néhai Silvio Berlusconi által alapított Hajrá Olaszország 8,5-10,5 százalékkal a negyedik helyen végezhetett, potenciálisan megelőzve régi szövetségesét, a jobboldali Ligát, amely 8-10 százalékon állt.

Borítókép: Giorgia Meloni pártja óriási győzelmet aratott (Fotó: Anadolu via AFP/Riccardo De Luca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.