Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Mi ez, ha nem világháború? Oroszország engedélyezi fegyvereinek használatát nyugati célpontok ellen

A Nyugat engedélyezte Ukrajnának, hogy Oroszország területére mérjen csapást nyugati fegyverekkel, ezért Oroszország is engedélyezi amerikai célpontok támadását orosz fegyverekkel.

2024. 06. 06. 14:16
Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök és Charles Michel belga miniszterelnök válaszolnak kérdésekre találkozójuk után Brüsszelben 2018. október 19-én
Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök és Charles Michel belga miniszterelnök válaszolnak kérdésekre találkozójuk után Brüsszelben 2018. október 19-én Fotó: BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegnap az orosz elnök először engedélyezte, hogy fegyvereinket olyan régiókba küldjük, amelyek háborúban állnak olyan államokkal, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának – jelentette ki Dimitrij Medvegyev. „Más szóval azoknak az erőknek, amelyek konfliktusban állnak Amerikával és a NATO-országokkal” – tette egyértelművé a volt orosz elnök.

 

Medvegyev kifejtette, ez annak a következménye, hogy a Nyugat engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy a nyugati fegyverekkel Oroszország területén mérjenek csapárt. 

Az USA és szövetségesei most érezzék meg, hogy az orosz fegyvereket közvetlenül harmadik felek használják. Ezek a személyek vagy régiók szándékosan nincsenek megnevezve, de bárki lehet

 – írta le Medvegyev.

Az ő ellenségük az USA, tehát ők a mi barátaink

– tette hozzá.

„És az orosz fegyverek használata a még meg nem nevezett »régiók« által legyen a lehető legpusztítóbb az ő és a mi ellenségeink számára. És égjenek a pokol lángjaiban a »Kijevnek fegyvereket szállító államok érzékeny létesítményei«. Azokkal együtt fognak égni, akik ezeket irányítják. 

Mi pedig örülni fogunk, ha a mi fegyvereinkkel sikeres csapásokat mérnek közös ellenségeinkre!

– zárta sorait Dimitrij Medvegyev.

Borítókép: Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök és Charles Michel belga miniszterelnök válaszolnak kérdésekre találkozójuk után Brüsszelben 2018. október 19-én (Fotó: Benoit Doppagne/Belga Mag/Belga via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.